SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

UPDATE Scandal la alegerile pentru șefia Federației de Tenis! Unul dintre candidați părăsit sala: "Voi merge în instanță" » Un invitat l-a înjurat pe trimisul GSP + MTS poate opri finanțarea

Marius Vecerdea
Marius Vecerdea

Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2017 19:51

Astăzi, la sediul Federației Române de Tenis, au avut loc Adunarea Generală și alegeri pentru președinția FRT.

update 19:30

S-a votat ca George Cosac și Comitetul Director să rămână în funcție până la o nouă Adunare Generală.

Știrea inițială:

Evenimentul este unul tensionat, existând disensiuni între reprezentații MTS, candidați și reprezentații cluburilor prezente la Adunarea Generală.

Totul a început după ce actuala conducere a convocat 362 de cluburi, dintre care au venit 172. Imediat, Marius Vecerdea, unul dintre candidați, a atenționat că nu pot vota decât 54 de cluburi, conform registrului federației.

Cei doi reprezentați ai MTS au anunțat încă din start că, în conformitate cu legea sportului, nu pot vota decât cluburile care au aviz MTS. Acest anunț a stârnit un val de proteste, iar unul dintre reprezentați a povestit: "N-am văzut niciodată așa ceva. S-a ajuns să se sără la reprezentații MTS, forul care finanțează Federația".

Reprezentații MTS au anunțat în plen că, dacă nu se respectă prevederea legală, Ministerul Tineretului și Sportului va sista finanțarea către Federația Română de Tenis. "Nu e vina noastră că FRT a tot făcut afilieri, dar nu a obținut avizul MTS", a spus Sandu Cristian, unul dintre reprezentații MTS.

 un candidat a părăsit sala: "Merg în instanță"

După o pauză de 2 ore, s-au reluat discuțiile și a fost un haos total, nemaiștiindu-se câți reprezentați ai cluburilor au venit. Ulterior, s-a trecut la revotarea comisiei de redactare a procesului verbal și a comisiei de validare.

S-a depistat că 38 dintre cele 54 de cluburi sunt prezente în sală și a urmat un război între cluburile afiliate și cele care nu sunt afiliate. Marius Vecerdea, unul dintre candidați, a părăsit sala extrem de nervos. "MTS poate să retragă Certificatul de Identitate Sportivă. Dar instanțele pot face mai mult. Așa nu se mai pune problema să candidez. Voi merge în instanță. Haos e un cuvânt prea bun pentru a descrie ce se petrece aici", a spus Vecerdea.

Gabriel Pană, unul dintre invitați, a încercat să ajungă la Vecerdea, fiind cu greu oprit de Răzvan Itu, directorul Federației de Tenis. Pană a fost extrem de nervos și l-a înjurat pe jurnalistul Gazetei Sporturilor când a văzut că acesta filmează și face poze.

Pentru președinția FRT candidează George Cosac, actualul președinte, Marius Vecerdea și Liviu Ursuleanu. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează