SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Prima reacție a lui Venus Williams, după datele dezvăluite de hackerii ruși: "Sunt dezamăgită! Iau medicamentele, dar am fost consultată de mai mulți medici independenți!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2016 10:36

Acuzată de hackerii ruși care au spart baza de date a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) că se dopează, Venus Williams a explicat că nu a făcut nimic ilegal și că medicamentele care conțin substanțe interzise sunt aprobate pentru uz în timpul competițiilor de forul internațional.

Hackerii susțin că lui Venus i s-a permis să ia prednison, prednisolon, triamcinolon, în 2010, 2011, 2012 și 2013. Sora Serenei a răspuns astăzi acuzelor că ar fi fost prinsă dopată la Jocurile Olimpice de la Rio și că rezultatul ar fi fost mușamalizat de WADA.

Venus spune că mai mulți doctori independenți au confirmat că are nevoie de medicamente ce conțin substanțe interzise, că acestea au fost aprobate de WADA, deci lucrurile sunt în regulă, din punctul ei de vedere.

"Am fost dezamagită să aflu că fișa mea medicală privată a fost compromisă de hackeri și publicată fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite prin programul Tenis Anti- Doping și am aplicat pentru obținerea excepției de uz terapeutic. Acordarea acestei excepții implică un proces strict de aprobare, la care am apelat când am avut probleme medicale serioase", a spus Venus Williams, 36 de ani, într-un comunicat de presă.

Contextul scandalului

  • Gazzetta dello Sport a scris marți că hackerii ruși au spart serverele WADA. Hackerii susțin că dețin dovezi că sportive din SUA, precum surorile Serena și Venus Williams sau gimnasta Simone Biles, s-ar fi dopat la Jocurile Olimpice și ar fi protejate de forul internațional!
  • WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic. Este vorba de o bază de date ce conține informații despre sportivii care au fost exceptați de la regulile antidoping pentru a putea folosi medicamente cu substanțe interzise în scop terapeutic. WADA a confirmat și că hackerii ar fi pus mâna și pe date privind testele antidoping;
  • ITF, federația internațională de tenis, a condamnat atacul și a susținut că toate lucrurile sunt în regulă, sportivele folosind substanțele interzise cu rețete predate forurilor internaționale;
  • PRIMA REACȚIE în scandalul bazei de date medicale WADA a venit de la Simone Biles acuzațiilor de dopaj: "Am ADHD (nr. tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
ceaiuri
ceaiuri  •  18 Septembrie 2016, 14:37

o gaselnita sa fentezi sistemul..daca esti bolnav normal nu poti sa faci sport de performanta...

merace
merace  •  14 Septembrie 2016, 21:57

De vina e sistemul antidoping, care permite unor sportivi sa se dopeze fara jena daca au acte medicale... Cine e sportiv, ar trebui sa fie suficient de sanatos ca sa nu aiba nevoie de medicamente interzise sportivilor.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  14 Septembrie 2016, 18:45
Postat de crimson.veritas pe 14 Septembrie 2016, 17:28

Asta este cel mai enervant ... faptul ca ne iau pe toti de prosti! Nu ca se dopeaza ... ca stim deja ca se dopeaza! Ok ... banuiesc ca mai sunt catvia ... spalati pe creier ... care cred ca performantele alea sunt obtinute pe bune ... cu mici exceptii ... cand 99% din olimpicii americani, rusi ... sunt dopati pana in maduva ... cu implicarea totala a federatilor si agentiilor anti doping! Singurul motiv pentru care s-au creat agentiile anti doping ... a fost acela ca sa controleze dopingul ... in nici un caz sa-l opreasca ... un fel de DNA varianta planetara! ...:)) Imi pare rau ... dar sportul de cand s-a mixat cu banii ... e pur si simplu un business ... cei care urmariti aceste sporturi ... in care nu avem romani implicati ... sunteti pur si simplu niste ... papagali ... offence intended! ...:)) Eu nu sunt ... cu dulcegariile ... sorry ...:))

credeai ca dna-ul nostru care apara hotzii si smecherii e inventie romaneasca?...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează