SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Australian Open în pericol? Simona Halep a avut 6 accidentări în 3 ani » Cum a reacționat când a avut probleme la gleznă

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2018 09:45

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open, după ce a trecut de Destanee Aiava, scor 7-6, 6-1, dar accidentarea de la glezna stângă ridică multe semne de întrebare.

Nu este prima oară când românca trece printr-o astfel de întâmplare, problemele la această parte a corpului sunt frecvente în tenis și în parcursul Simonei. Iată cum s-a descurcat liderul mondial când s-a mai confruntat cu astfel de situații.

Dubai 2014

S-a retras în turul 1 din meciul cu Alize Cornet la scorul de 6-1, 1-1 în favoarea franțuzoaicei din cauza gleznei drepte și a unei inflamații la tendonul lui Ahile.

Fed Cup 2014

S-a accidentat la antrenamente la glezna dreaptă, dar a jucat în întâlnirea cu Serbia, unde a înregistrat o înfrângere și o victorie.

Wimbledon 2014

În meciul din semifinale cu Eugenie Bouchard și-a sucit glezna stângă, fapt ce i-a afectat evoluția, cedând atunci cu 6-7 (5), 2-6.

Doha 2015

S-a retras înaintea turneului din cauza unei probleme la coaste și la gleznă.

Roma 2017

A avut o accidentare la glezna dreaptă în finala cu Elina Svitolina pe care a pierdut-o cu 6-4, 5-7, 1-6. În primul set a călcat strâmb, diagnostic ruptură de ligament.

"Sunt trei tendoane acolo, cel mai puțin important era rupt, așa mi-au spus la Paris. Mi-au zis că-mi va fi foarte greu să joc, dar n-am renunțat, am făcut recuperarea, mi-am făcut exercițiile, tratamentul. Prima oară când am intrat în teren am strâns foarte tare piciorul în tape și am văzut că pot să joc și atunci am început să cred că se poate. Sâmbătă, cu o zi înainte de startul Roland Garros-ului, atunci am început să joc tenis. Înainte am stat vreo cinci-șase zile. Vorbeam cu domnul Țiriac pentru că el plecase de la Roma și nu văzuse cum m-am lovit, dar i-am trimis poza și a zis că trebuie să renunț la Roland Garros, că sănătatea e mai importantă. Nu am simțit durere, fiind foarte strâns nici nu puteam să-l mișc. Poate nici n-am vrut să mă doară, uneori partea mentală domină și durerea, și tot", a povestit Simona despre acel moment pentru Gazeta Sporturilor. 

Birmingham 2017

S-a retras din cauza problemelor la gleznă.

 
Imaginile durerii Simona Halep

Imaginile durerii cu Simona Halep la Australian Open http://bit.ly/2Di5UIy

Posted by Gazeta Sporturilor on 15 Ianuarie 2018

 

 

Citește și: GALERIE FOTO Imaginile durerii » Momentul care putea să încheie prematur aventura Simonei Halep la Australian Open

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
302000493653649
Manole Manole  •  16 Ianuarie 2018, 17:10
Postat de Manole Manole pe 16 Ianuarie 2018, 17:06

si tu ce ai spus in plus? asta e ce se vede! voiai sa se diagnosticheze singura? va place sa va auziti pe fb! daca sunteti pe fb. indiferent de banalitati si ineptii si banalitati, respirati, aveti puls! nu si minte! nu ai nimic de spus, mai bine taci! si esti mai filosof!

ma refer la dubluv si lapusneanul! ce id destepte!

302000493653649
Manole Manole  •  16 Ianuarie 2018, 17:06

si tu ce ai spus in plus? asta e ce se vede! voiai sa se diagnosticheze singura? va place sa va auziti pe fb! daca sunteti pe fb. indiferent de banalitati si ineptii si banalitati, respirati, aveti puls! nu si minte! nu ai nimic de spus, mai bine taci! si esti mai filosof!

vasglo
vasglo  •  16 Ianuarie 2018, 11:41
Postat de vasglo pe 16 Ianuarie 2018, 11:20

Nu sunt medic, dar din experienta proprie cred ca e vorba numai de o suprasolicitare, hai intindere, a ligamentului interior glezna stanga, un fel de entorsa usoara. Ma bazez pe faptul ca, desi initial Simona a acuzat durere ( mai mult sperietura, zic eu...), dupa cateva miscari ale gleznei s-a putut ridica si a mers pe picioarele ei, cu relativa usurinta, pana la scaun. Acolo, nu am observat grimase de durere atunci cand fizioterapeuta i-a apasat puternic pe ligamente si i-a rotit energic glezna , care nu arata umflata sau tumefiata! Modul in care Simona a continuat meciul a aratat siguranta si incredere. Nu am observat vreo grimasa de durere la nicio deplasare, poate doar o oarecare precautie, normala in astfel de situatii!...

P.S. - nu cred ca despre "entorsa" asta este vorba in cazul Simonei: http://www.opentenis.ro/sanatate/cum-tratam-entorsa-gleznei.html

Vezi toate comentariile (7)
Comentează