SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

VIDEO Echipa României, conferință de presă înaintea meciului cu Cehia din Fed Cup » Halep: "Am un avantaj"

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 13:57

România și Cehia se vor duela în turul I din Grupa Mondială, în weekend-ul 6-7 februarie la Cluj. Meciurile vor fi în direct pe DolceSport și liveTEXT pe GSP.RO.

Jucătoarele României și antrenorul Alina Tecșor au susțint azi o conferință de presă și au vorbit despre duelul cu Cehia, deținătoarea trofeului.

Simona Halep: "Mereu mi-a plăcut să joc pentru țară și să joc cu echipa. În ultima perioadă am avut probleme medicale, iar medicul mi-a zis că trebuie să mă operez. Problema nu era gravă și de aceea am ales să amîn operația și să joc la Cluj. Sper să joc bine alături de fete și mă bucur că sînt aici.

Este un avantaj că am jucat cu Kvitova și Pliskokva și că am cîștigat mereu contra lor. Totuși, în Fed Cup sînt meciuri diferite. Eu vreau mult să cîștig și de data această. O să fie români în tribune care ne vor susține și sper să mă ajute să cîștig. Nu va fi ușor, pentru că sînt jucătoare de top și au multă experiență în Fed Cup".

Alina Tecșor - Cercel: "Am început săptămîna în forță. Antrenamentele au fost foarte bune și intense. Fetele s-au acomodat foarte bine și atmosfera este una bună. Cehia este o echipă foarte bună și noi sîntem pentru prima dată în Grupa Mondială. Va fi un meci greu pentru noi.

Simona nu este accidentată, spre deosebire de Irina și Alexandra. Ele două sînt accidentate și îmi pare rău că nu pot juca. Era bine dacă erau cu noi. Noi, în Fed Cup, nu am avut cazuri în care jucătoarele nu au vrut să se vină la echipă.

Sala este foarte frumoasă. Este deosebită și foarte mare. Este incredibilă și sper să ne bucurăm cu fanii. Va fi o atmosferă minunată. Este foarte bine că jucăm acasă, dar este și presiunea mai mare. Vrem să cîștigăm și să îi facem mîndri pe fani.

Ar fi extraordinar să ne calificăm în semifinalele Grupei Mondiale. Nu ne-am mai calificat de multă vreme și ar fi ceva istoric.

Meciul ține de gestionare a situației și a emoțiilor. Este important cum ne vom gestiona emoțiile. Și la 1-0 și la 0-1, jucătoarea care va intra în al doilea meci, își va dori să cîștige acel meci".

Monica Niculescu: "Suprafața este mai lentă decît cea de la Australian Open. Este o suprafață care seamănă cu cea de la Budepesta, unde am cîștigat în Fed Cup.

Eu mă simt foarte bine aici al Cluj și mă bucur că sînt alături de fete. Formăm o echipă minunată. Eu am jucat cu Kvitova pe iarbă și este o jucătoare dificilă, cu experiență".

Andreea Mitu: "Ne-am revenit după Australian Open. Ne bucurăm că am sîntem aici și ne pregătim foarte bine. Așteptăm zilele viitoare, ca să jucăm. Îi așteptăm pe fani în număr cît mai mare și sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor".

Raluca Olaru: "Eu sînt convinsă că va fi o atmosferă superbă la Cluj, cu mulți români în tribune. Ne vom simți foarte bine și sper ca energia fanilor să ne ajute în momentele dificile, iar la final să avem un weekend frumos".

Echipa României: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Echipa Cehiei: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA).

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
981945781845037
Călinescu Adrian  •  04 Februarie 2016, 17:05

RUSINE TVR.....pentru că nu transmite meciul echipei NATIONALE de tenis din FED CUP....RUSINE....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează