SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Dramatism la Wimbledon » Rafael Nadal, eliminat după un meci-thriller de aproape 5 ore!

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iulie 2017 21:55

Rafael Nadal (31 de ani), favoritul numărul 4 al competiției de la Wimbledon, a fost eliminat în optimile de finală de Gilles Muller (34 de ani și 26 ATP), scor 3-6; 4-6; 6-3; 6-4; 13-15, într-un meci care a durat 4 ore și 48 de minute și în care spaniolul n-a condus nici măcar o dată pe tabelă.

"A fost un meci lung. Rafa a revenit incredibil. Am avut mai multe puncte de meci. Mă îngrijorasem, mă uitam la cer si mă gandeam că o să fie întreruptă partida.

E un sentiment unic. N-am jucat rău nici in seturile pierdute. E greu de spus ce a făcut diferența. În acest momente e greu să spun orice. Încă nu realizez ce am făcut aici", a declarat Muller la finalul meciului.

Muller l-a mai învins o singură dată pe Nadal, tot la Wimbledon, în 2005, scor 6-4, 4-6, 6-3, 6-4.

În celelalte meciuri din optimi s-au jucat: Bautista-Agut - Cilici 0-3, Querrey - Anderson 3-2, Murray - Paire 3-0, Thiem - Berdych 2-3, Raonici - Zverev 3-2, Dimitrov - Federer 0-3.

Din cauza meciului-maraton al lui Nadal cu Muller, partida Djokovici - Mannarino a fost amânată pentru mâine. 

CUM S-A DESFĂȘURAT PARTIDA

Nadal și-a intrat greu în ritm. A pierdut primul set în doar 34 de minute, având un procentaj al primului serviciu de doar 55%. Setul secund a fost unul echilibrat. Primele mingi de break au apărut în game-ul 8. Luxemburghezul le-a salvat pe ambele, iar în jocul următor a profitat de ezitările lui Nadal și s-a desprins decisiv.

A urmat "remontada" ibericului. Pe fondul unei vizibile oboseli, procentajele lui Muller s-au prăbușit. De la 88 la sută puncte câștigate pe propriul serviciu în setul 1, au coborât la 71, respectiv 74 în seturile 3 și 4.

În decisiv s-a mers cap la cap până în game-ul 10, în care Gilles a dat cu piciorul, sau mai degrabă cu racheta, unei șanse istorice. A ratat ambele oportunități de meci. A urmat un "VAMOOOS" care îi făcea pe organizatori să pregătească deja tabloul sferturilor. Infuzia de energie căpătată de Rafa părea suficientă. Nu și în fața unui luxemburghez dârz, care n-a cedat nici după alte 2 mingi de meci ratate. S-a impus cu 15-13, scor caracteristic unui set decisiv în volei. 

A fost cel mai lung set decisiv jucat de Nadal în carieră. Următorul a fost cel din 2008, din finala Wimbledon, împotriva lui Roger Federer. 

Marin Cilici (28 de ani și 6 ATP) este adversarul din faza următoare. Croatul a avut un parcurs impecabil, reușind să treacă în minimum de seturi de Kohlschreiber, Mayer, Johnson și Bautista.

4 ore și 48 de minute
a durat partida dintre Nadal și Muller

30 de ași
a servit luxemburghezul 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
andrei.f
andrei.f  •  11 Iulie 2017, 09:16

O fi fost meci-thriler dar eu îmi pun o întrebare. La Wimbledon se face control antidoping, luxemburghezul era gata să mai joace patru ore ? Bă, jurnalişti, să ştiţi că nu tot ce zboară se mănâncă, mai sunt şi bombonici !

698882196889323
Mario Dinu  •  11 Iulie 2017, 05:37

Nadal este și v-a rămâne un monstru sacru al tenisului mondial. Cine nu-l place este problema lui, dar Federer știe cine este Nadal și îl respectă ca jucător și om.

baruch
baruch  •  11 Iulie 2017, 03:12
Postat de bvd_magheru pe 10 Iulie 2017, 23:41

Cel mai bun fotbalist din toate timpurile a fost Maradona. A luat Cupa Mondiala de unul singur si Castigat titlul in Italia tot de unul singur .

aici era vorba de sportivi. normali, muncitori, "incrancenati si cu foame de trofee", cum zicea cineva mai inainte. maradona formeaza o categorie care are un singur component. dupa ea vin jucatorii geniali, adica messi, zidane, ronaldo (amandoi), di stefano, baggio...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează