SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

VIDEO Rafael Nadal a revenit pe teren și a stabilit deja încă un record greu de egalat » Declarațiile ibericului + ce supermeci îl așteaptă pe liderul mondial

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 aprilie 2018 16:03

Liderul mondial Rafael Nadal (31 de ani) a revenit vineri pe teren după două luni, obținând o victorie confortabilă în partida din Cupa Davis cu Philipp Kohlschreiber, scor 6-2, 6-2, 6-3.

Ibericul a câștigat fără mari emoții partida și și-a mai adăugat un record în incredibila lui zestre: a devenit jucătorul cu cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria Cupei Davis.

Nadal a vorbit în fața jurnaliștilor spanioli despre revenirea pe teren: "Bineînțeles, e un lucru pozitiv că am câștigat în trei seturi. A fost un meci solid și mă simt confortabil să joc din nou pe zgură. E un sentimnt grozav să mă întorc pe teren.

Revenirile de după accidentări sunt întotdeauna dificile, dar e grozav să joc în fața publicului propriu. Sunt foarte fericit", a declarat spaniolul care nu mai jucase niciun meci oficial din ianuarie, când s-a retras în sfertul de finală de la Australian Open cu Marin Cilici.

După prima zi, Spania și Germania se află la egalitate, 1-1, în confruntarea din sferturile Cupei Davis. Duminică, Nadal va avea o misiune mult mai grea, urmând să se dueleze cu tânărul Alexander Zverev.

4 Salatiere de argint
a câștigat Nadal alături de Spania, în 2004, 2008, 2009 și 2011

Deși a revenit în fruntea clasamentului ATP, Nadal nu va avea deloc o primăvară facilă. Ibericul trebuie să-și apere titlurile de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid și Roland Garros, dar și sfertul de la Roma. Adică un total de 4680 de puncte. Astfel, Nadal nu are voie să piardă mai mult de un meci dacă vrea să rămână pe primul loc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  07 Aprilie 2018, 23:09

Ma mira ca la Cupa Davis se da doar o Salatiera de Argint. La cati bani se vehiculeaza pentru organizare, de ce nu se da o Cupa de Aur?! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează