SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Visul s-a împlinit » Povestea emoționantă a româncei care s-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu major » A fost la un pas să se lase!

Mihaela Buzărnescu s-a oprit la Australian Open și la Wimbledon în turul 2 al calificărilor // FOTO: USTA / Darren Carroll
Mihaela Buzărnescu s-a oprit la Australian Open și la Wimbledon în turul 2 al calificărilor // FOTO: USTA / Darren Carroll

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2017 10:36

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră pe tabloul unui turneu major, după ani grei, cu accidentări și îndoieli. 

La 29 de ani – pentru prima dată între cele 128 de jucătoare care-și dispută un trofeu de Mare Șlem. Chiar dacă se împlinesc mai târziu, visurile nu sunt cu nimic mai puțin prețioase sau rotunde.

Iar Mihaela Buzărnescu o știe poate mai bine decât oricine. Visul ei, unic și irepetabil, s-a desăvârșit după un meci istovitor de două ore și 50 de minute, în aerul umed, dificil, al New Yorkului la final de august. Românca a întâlnit-o pe columbianca Mariana Duque Marino, ocupanta locului 107 mondial, și a depășit-o cu 6-7 (4), 6-2, 6-4. 

Înainte, trecuse de americanca Grace Min, 6-3, 6-3 în turul secund al preliminariilor, și de cehoaica Marie Bouzkova, 4-6, 6-2, 6-2 în runda inaugurală. Favorită numărul 22 a calificărilor, Mihaela s-a alăturat unor nume interesante care au depășit, la rândul lor, cele trei tururi dificile. Jucătoare experimentate, precum Kaia Kanepi, sau foarte tinere, ca Ana Blinkova și Claire Liu, jucătoare care au depășit probleme grave de sănătate, cum e cazul lui Allie Kiick.

Românca a avut și ea ani întregi de suferință și îndoială. Ani în care tot ce dorea era un diagnostic corect pentru problemele la genunchi. Să știe de unde vin durerile și ce se poate face pentru a le învinge. Să știe dacă mai poate juca tenis și la ce nivel. 

Master și doctorat

Au fost încercări, operații, tratamente, unele folositoare, altele nu, dar până la urmă Mihaela a învins. Ar putea să profeseze, în perioada de îndoieli a terminat facultatea de educație fizică, a făcut masterate și și-a susținut doctoratul, dar în tot acest timp a mers în paralel cu dorința de a juca, de a mai avea o șansă. Iar anul acesta totul pare să se fi așezat, în fine, pe traseul dorit. A câștigat 4 titluri în circuitul ITF: 3 în turnee de 60.000 de dolari, la Versmold, Izmir și Hodmezovasarhely, și unul de 25.000 de dolari, la Getxo.

Și-a încercat șansa în calificări de Mare Șlem, după ce săptămâna trecută și-a atins cel mai bun loc al carierei, 132. Și a reușit, a mers până la capăt la New York.

Iar premiul suplimentar e poate chiar faptul că în primul tur o va întâlni pe Caroline Wozniacki, favorită 5 și fostă de două ori finalistă la US Open, în 2009 și 2014. E răsplata pentru tot efortul, aceea de a debuta într-un turneu major pe un teren important. Pentru lucruri bune, nu e târziu niciodată.

133e locul pe care îl ocupă săptămâna aceasta Mihaela Buzărnescu, care a început sezonul pe poziția 538

  • Duelul dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Wozniacki va avea loc luni, după ora 23:30, în direct la Eurosport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  27 August 2017, 15:48

Ma bucur ca mai vad un comentariu matur si echilibrat. La obiect. Mult succes Mihaela. Mai ai timp sa atingi citeva borne ale performantei.

2006706446285504
Stan Vasile  •  27 August 2017, 12:29

Mult succes in continuare și sa auzim mai des despre ac sportiva.

florar
florar  •  27 August 2017, 11:56

Ei da ,sper sa mai gasesc astfel de articole...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează