SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-MAREA BRITANIE

Zgura, atuul României » Suprafața de joc este marele avantaj al tricolorelor în meciurile cu Marea Britanie

Sorana Cîrstea, Simona Halep, Ilie Năstase, Irina Begu și Monica Niculescu (de la stânga la dreapta) zâmbind la conferința de ieri // FOTO Claboo Media
Sorana Cîrstea, Simona Halep, Ilie Năstase, Irina Begu și Monica Niculescu (de la stânga la dreapta) zâmbind la conferința de ieri // FOTO Claboo Media

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 00:00

Atât tricolorele, cât şi britanicele, au recunoscut că suprafața de joc este un mare avantaj pentru echipa noastră în barajul pentru Grupa Mondială II.

Chinuite de ploaia care a căzut sâcâitor pe tot parcursul zilei de ieri, fetele lui Ilie Năstase au uitat de vremea posomorîtă şi au venit la conferinţa oficială de presă cu zîmbetul pe buze.

Tonul veseliei a fost dat chiar de fostul mare tenismen, care a încercat să risipească orice urmă de tensiune prin tradiţionalele sale remarce pline de haz.

"Un meci pe viaţă şi pe moarte? Moare cineva dacă pierdem meciul, că n-am înţeles... Unde e doctorul? E presiune oricum, mai puneţi şi voi, ce naiba!", a glumit căpitanul-nejucător al echipei României.

"Vreau revanșa"

În schimb, fetele au părut mult mai concentrate în perspectiva duelului cu Marea Britanie pentru un loc în Grupa Mondială II a FED Cup.

"Nu am mai jucat de multă vreme un meci oficial acasă, la Tenis Club Idu, şi mă bucur să fiu din nou aici. Zgura este bună, arena este frumoasă şi sper ca tribunele să fie pline. Vreau să-mi iau revanşa în faţa lui Konta, care m-a învins în urmă cu câteva săptămâni. Faptul că jucăm pe zgură este un avantaj, însă o jucătoare din Top 10 WTA se descurcă pe orice suprafaţă. Fiecare meci va fi dificil, pentru că vom întâlni adversare puternice. Mă simt foarte bine fizic, durerile la genunchi au dispărut. Sunt pregătită şi emoţional, şi fizic să joc", a explicat Simona Halep.

Conturi închise rapid

"Konta este o jucătoare de top, indiferent de suprafaţă, a avut un început de an excelent şi sunt convinsă că vom avea meciuri grele, mai ales că în astfel de întâlniri nu contează prea mult clasamentul. Ne dorim să încheiem conturile după meciurile de simplu", a spus Irina Begu.

"Avem o echipă de top şi mi se pare senzaţional că fac parte din ea. La turnee joc pentru mine, dar în săptămâna această voi juca pentru România şi voi da totul", a adăugat Sorana Cîrstea.

"Cred că a trecut un an de când nu am mai jucat pe zgură, dar abia aştept meciul. La dublu cred că vor juca Konta şi Watson, astfel că ne va fi dificil, dar vedem ce va fi după prima zi", a completat Monica Niculescu.

Căpitanul nejucător nu a vrut să dezvăluie pe cine a ales pentru meciurile de simplu din prima zi, dar cel mai probabil se va baza pe Halep şi Begu.

Decizia finală va fi anunţată azi, înaintea tragerii la sorţi, programată la ora 12:30, la Hotel Iaki, unde sunt cazate cele două echipe.

Atac dur la Isărescu

Ilie Năstase nu a uitat de duelul cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe care l-a atacat dur pentru că nu a modernizat Arenele BNR, iar turneul patronat de fostul tenismen şi Ion Ţiriac a trebuit să fie mutat la Budapesta.

"Nu avem bugete ca britanicele. Ele vin de la Wimbledon. Dacă aveam şi noi un turneu mare, eram şi noi bine cu bugetul. Aşa, ne chinuim. Dacă părinţii jucătoarelor nu aveau puţini bani să le susţină, nu erau aici. Noi nu avem o arena polivalentă, darămite să facem una numai de tenis! N-aţi văzut că ne-au dat afară de la Progresul? Zici că este afacerea lui de la Drăgăşani! Asta trebuie scris în fiecare zi, să-l dăm jos pe tovarăşul ăla, că e de 27 de ani acolo. A stat mai mult decît Ceauşescu!", a spus Năstase.

"Pentru mine nu-i un meci crucial, tenisul merge înainte indiferent de rezultat"
Ilie Năstase

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  21 Aprilie 2017, 22:38

zgura, zgura, dar nu e suficient, mai conteaza si valoarea

1581870215401957
Andronic Popovici  •  21 Aprilie 2017, 13:16

Nasti sa dus un prieten de care-ti amintesti cu placere ,un stelist original si un adversar mult mai dotat intelectual si social de cat Guvernatorul ,impreuna cu purtatorul sau de vorbe, Vasilesco care impreuna au nenorocit nu numai baza de la Arenele BNR ci intreaga Romanie ,facand din Leu catel . Ai ghicit ,este vorba de Vadim Tudor ,Dumnezeu sa-l aiba in paza acolo sus . Succes Generale ,sa-ti conduci trupa la victorie, ca si prietenul a fost un mare admirator al tenisului si tenismenilor din Romania si nu numai.

catalynn
catalynn  •  21 Aprilie 2017, 12:22

Vreme londoneză avem, chiar nu inteleg de ce nu au ales sa joace pe iarba .... :-)))) Vad ca clovnul, pardon!, generalul, are mereu o problema cu autoritățile .... ca si amicul lui jijel. Care va sa zică nu e bine sa faca Statul stadion modern in Ghencea, dar era bine sa ii faca lui unui de tenis sau lui jijel o arena gratis :-)))) Pai parca erau de dreapta, ca vad ca vorbesc cu gura plină despre comuniști, caz in care iti faci singur stadion, nu stai cu mâna întinsa la Stat!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează