SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Zgură fierbinte » Monica Niculescu a deschis BRD Bucureşti Open cu o victorie rapidă. Cristina Dinu a trecut şi ea de primul tur

Monica Niculescu nu a petrecut prea mult pe teren, dar tot a avut nevoie de prosopul cu gheaţă // Foto: Cristi Preda
Monica Niculescu nu a petrecut prea mult pe teren, dar tot a avut nevoie de prosopul cu gheaţă // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 08 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 iulie 2014 23:13

A 68-a jucătoare a lumii a învins-o pe partenera ei obişnuită de dublu, Klara Koukalova, cu 6-3, 6-0. Mai tîrziu, Cristina Dinu a trecut şi ea de primul tur, 6-0, 6-3 cu Nadia Kicenok.

Tribuna e ocupată doar în zona cu umbră. Aerul e dens, arzător, umed, chiar dacă termometrele arată doar 31 de grade. Jos, pe teren, trebuie să fie şi mai rău, dar jucătoarele sînt obişnuite cu asemenea condiţii.

E primul meci al tabloului principal care se dispută pe Terenul Central, Monica Niculescu întîlnind-o pe partenera ei de dublu, Klara Koukalova. Un pic ciudat, cu cîteva zile în urmă jucau împreună pe iarba de la Wimbledon, iar acum se găseau una contra celeilalte.

Primul game, pe serviciul Monicăi, a fost imens. Părea că nu se va mai încheia în veci, atîtea situaţii de egalitate, avantaj apoi cînd de o parte, cînd de alta. Dar românca a trecut cu bine de el, iar de acolo lucrurile i-au mers pe un făgaş tot mai drept.

Celebrul slice de forehand a funcţionat excelent, dar şi mingile trimise puternic cu reverul au contribuit la desprinderea pe tabelă. De partea cealaltă, Koukalova n-a avut cea mai bună zi. A ezitat deseori cu serviciul, făcînd multe duble greşeli, iar din spatele terenului a şovăit de asemenea.

Pînă la urmă, s-a încheiat 6-3, 6-0 în favoarea româncei, care a iniţiat o mică reconciliere cu zgura, după ieşirea emoţională de la Roland Garros, unde a pierdut în turul 2 cu Paula Ormaechea de la minge de meci.

"Mi-am luat un pic revanşa, de aceea e frumos tenisul, sînt turnee mereu şi avem această posibilitate", a spus Niculescu. Ea a adăugat că a avut emoţii mari pentru că juca pe zgura bucureşteană, dar şi pentru că îşi înfunta colega şi prietena. "N-a fost uşor, chiar dacă scorul arată aşa. Mă bucur că am rămas concentrată şi că am jucat bine".

Despre căldură, Monica a spus că nu s-a simţit foarte mult. "Am avut mereu prosopul cu gheaţă la îndemînă. E adevărat şi că n-au fost schimburi lungi de mingi. Pe de altă parte, venind de la Londra, unde era plăcut afară, aici e altceva". Următoarea adversară a lui Niculescu va rezulta din meciul Alize Lim-Eliţa Kostova.

Prima victorie WTA
Tot ieri, şi Cristina Dinu a trecut de prima rundă, reuşind întîia ei victorie pe un tablou WTA în faţa Nadiei Kicenok, 6-0, 6-3. A 228-a jucătoare a lumii vine după o accidentare gravă, care a ţinut-o departe de terenuri din ianuarie pînă-n iunie.

"Am avut o fractură la picior, la osul navicular. Cinci săptămîni nici n-am putut să calc. Am fost norocoasă însă că părinţii şi antrenorul mi-au fost alături şi am trecut cu bine peste tot. Dar a fost foarte dur, doar cine s-a accidentat ştie cum e păţeşti aşa ceva", a spus ea. Următoarea adversară va fi o slovacă, învingătoarea dintre Anna Schmiedlova şi Kristina Kucova.

Simona, altă adversară
Simona Halep s-a antrenat ieri spre seară pe Terenul Central sub ochii a 100 de spectatori. Ea se mişcă din ce în ce mai bine, semn că glezna nu-i mai dă prea multe bătăi de cap. A treia jucătoare a lumii va debuta la turneul de la Bucureşti mîine. Adversara i s-a schimbat însă pentru că franţuzoaica Kristina Mladenovic s-a retras, de aceea Halep va juca acum cu Indy de Vroome, lucky loser.

Olandeza, numărul 194 mondial, este fosta elevă a lui Wim Fissette, cea la care a renunţat pentru a o antrena pe româncă.

Programul de azi al româncelor
Teren Central
ora 15:00
Alexandra Cadanţu-Petra Cetkovska (Ceh)

urmat de
Raluca Olaru-Karin Knapp (Ita)

nu înainte de ora 20:00
Andreea Mitu-Katarzyna Piter (Pol)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează