SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ziua decisivă » Halep decide azi dacă va juca la Roland Garros! Surpriză imensă la antrenament: cine a venit să o vadă

Simona Halep, atentă la sfaturile lui Andre Agassi și sub privirile lui Darren Cahill // FOTO: Flick/Amy +1   FOTO
Simona Halep, atentă la sfaturile lui Andre Agassi și sub privirile lui Darren Cahill // FOTO: Flick/Amy

Articol de , - Publicat sambata, 27 mai 2017 00:00

Simona Halep și-a aflat ieri adversara din primul tur, însă va anunța astăzi dacă va juca sau nu la Paris, turneu care debutează duminică.

Ieri parcă a fost o zi ceva mai dulce pentru Simona. De marți, de când a ajuns la Paris, a progresat puțin câte puțin cu glezna afectată.

"Zi de zi mă simt mai bine", a spus ea în conferința de presă premergătoare celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. "A fost prima dată când am alergat pe teren, am jucat câteva puncte", a adăugat Halep.

A pornit de la RMN-ul practicat miercuri, cu vestea rupturii de ligament și marile îndoieli care au însoțit-o. S-a antrenat totuși, fără să forțeze, doar pentru a testa zona dureroasă.

Și-a promis că va face tot ce depinde de ea pentru a juca la Paris și a o face în condiții cât mai bune posibil, având în vedere situația.

Ieri, a aflat și pe cine va întâlni în primul tur. Jana Cepelova, slovaca în fața căreia pierdea surprinzător în runda inaugurală de la Wimbledon 2015, pe când Halep traversa o perioadă tulbure, cu încrederea zdruncinată.

O adversară pe care a și învins-o însă convingător, la alt turneu de Mare Șlem, US Open 2014. Românca nu se gândește deocamdată la adversară.

Are o altă prioritate, imensă: astăzi va mai face o rezonanță magnetică la glezna dreaptă. "Vom vedea dacă ligamentul încă e rupt sau s-a reparat. Oricum, arată mai bine, am speranțe că lucrurile vor fi OK", a explicat Simona.

"Voi face tot posibilul"

Tot astăzi va decide și dacă va juca, deși există destule indicii că da. "Voi face tot ce mi-e posibil ca să încep acest turneu cât de bine pot. Vreau să fiu capabilă să joc întâi la Roland Garros, apoi vom vedea ce se întâmplă. Încerc să mă fac bine repede, să fiu puternică fiindcă am nevoie de asta ca să mă deplasez pe teren", a încheiat ea.

Cu o zi înainte, avusese parte de o vizită plăcută și surprinzătoare la antrenament. Andre Agassi, proaspătul antrenor-consultant al lui Novak Djokovici, a venit s-o vadă și a rămas pe toată durata ședinței, ceea ce a surprins-o pozitiv pe Simona. I-a dat și câteva sfaturi.

Andre a stat alături de Darren Cahill, cel care i-a fost antrenor în ultima parte a carierei și cu care a rămas în relații foarte bune. De altfel, Halep a mers de câteva ori la Las Vegas, pentru pregătire fizică cu Gil Reyes, iar acolo i-a cunoscut și a vorbit cu Steffi Graf și Agassi.

Tot e favorită

În ciuda accidentării suferite în finala de la Roma și a dubiilor care îi apasă participarea la Roland Garros, Simona încă e considerată între favoritele la titlu. După sezonul excelent pe zgură pe care l-a avut, ar fi păcat să rateze cele mai mare turneu. RMN-ul va avea ultimul cuvânt. Sau, mai degrabă, Simona va decide în funcție de el.

Încă doi români pe tablouri

Ana Bogdan și Marius Copil s-au alăturat ieri celor cinci compatrioate aflate deja pe tablourile de la Roland Garros, după ce au câștigat partidele din turul al treilea al calificărilor.

Ambii se află în premieră pe grila principală a competiției de la Paris, după ce mai bifaseră câte o prezență la alte întreceri de Mare Șlem, Bogdan la US Open 2016 și Copil la Australian Open 2015. Marius l-a învins în ultimul act la calificărilor pe Peter Gojowczyk din Germania cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7).

În primul tur el va juca duminică împotriva spaniolului Albert Ramos Vinolas, finalistul de la Monte Carlo, dar care acum nu traversează o perioadă prea bună, suferind înfrângeri din primul tur la ultimele trei turnee jucate.

Bogdan a învins-o ieri pe franțuzoaica Virgine Razzano cu 6-4, 6-0 și se va duela în prima rundă cu Ons Jabeur din Tunisia, care a ajuns pe tablou din postura de lucky loser.

Adversarii românilor la Roland Garros

Feminin
Simona Halep (4 WTA)-Jana Cepelova (Slovacia, 88 WTA)
Irina Begu (44 WTA)-Mariana Duque-Marino (Columbia)114 WTA).
Monica Niculescu (53 WTA)-Anett Kontaveit (Estonia, 52 WTA)
Sorana Cîrstea (67 WTA)-Shuai Peng (China, 39 WTA)
Ana Bogdan (106 WTA)-Ons Jabeur (Tunisia, 113 WTA)
Patricia Țig (119 WTA)-Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 17 WTA)

Masculin
Marius Copil (93 ATP)-Albert Ramos Vinolas (Spania, 20)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
zdromburici
zdromburici  •  27 Mai 2017, 17:31
Postat de Christian Christian pe 27 Mai 2017, 15:41

stai mai bine acasa Simona.....ptr ca daca vei pierde sau daca vei vedea ca esti condusa si observi ca nu mai poti intoarce rezultatul in favoarea ta TE VEI DA IAR RANITA....eu unul m-am saturat de scuze de genul asta

Si de ce ar trebui sa se scuze in fata ta?!

1432495840106598
Christian Christian  •  27 Mai 2017, 15:41

stai mai bine acasa Simona.....ptr ca daca vei pierde sau daca vei vedea ca esti condusa si observi ca nu mai poti intoarce rezultatul in favoarea ta TE VEI DA IAR RANITA....eu unul m-am saturat de scuze de genul asta

blacksun_14
blacksun_14  •  27 Mai 2017, 13:17

articolul are si o dezinformare.Copil a fost pe tablou si anul trecut la wimbledon, unde a pierdut in 4 seturi cu pouille.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează