SPORTURI  »  VOLEI  »  EURO 2017

Aproape de Europene » România a câștigat cu 3-0 prima manșă a barajului de calificare la Euro 2017, dar are nevoie de minimum două seturi în Ungaria, la retur

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2016 00:00

Reprezentativa feminină a României e foarte aproape de calificarea la Campionatul European care se va disputa anul viitor, în Azerbaidjan și Georgia.

Sâmbătă, la Piatra Neamț, echipa pregătită de italianul Davide Delmati a trecut lejer în minimum de seturi de naționala Ungariei. Maghiarele nu au ridicat niciun fel de probleme "tricolorelor", care și-au adjudecat seturile la 17, 18 și 15!

Calificarea se joacă însă pe 9 mai, la Erd, acolo unde este programat jocul retur. Ungaria a ocupat locul 2 într-o grupă din care s-a calificat direct Polonia, maghiarele reușind să le ia un set în cele două partide polonezelor. Româncele au nevoie de cel puțin două seturi pentru calificare. Dacă vor pierde însă 0-3 sau 1-3, se va juca setul de aur, prima echipă care ajunge la 15 și are avantaj de două puncte obținând biletele la turneul final.

Delmati mulțumit

Tehnicianul italian Davide Delmati, care a preluat echipa României chiar înainte de primul tur al calificărilor, e foarte mulțumit de succesul fetelor de la Piatra Neamț. "Sunt foarte fericit. Am fost foarte bine organizați, blocajul a funcționat excelent. Echipa Ungariei a jucat mai slab, dar acesta a fost doar primul meci. Peste o săptămână, cu siguranță că ne va aștepta un meci total diferit. Trebuie să rămânem concentrați", a declarat italianul.

Cristina Cazacu 11 puncte, Ioana Baciu și Adina Salaoru, câte 9, au realizat cele mai multe puncte pentru "tricolore" în disputa cu unguroaicele. Celelalte puncte au fost reușite de Georgiana Faleș 7, Nneka Onyejekwe 4, Roxana Bacșiș 2 și Alice Kapelovies 1.

29 de edițiiale CE feminin au avut loc până acum. România a participat la 24, ultima în 2015, locul 15

1987este ultimul an în care Ungaria a ajuns la Europene. De atunci au trecut 14 ediții

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează