SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

EXCLUSIV Cel mai mare nume care a jucat vreodată în voleiul de la noi, sportivă plătită precum Neagu, după titlul câștigat cu CSM: ”România a fost o mare surpriză”

FOTO: Instagram +7   FOTO
FOTO: Instagram

Articol de - Publicat marti, 24 aprilie 2018 14:48

Jovana Brakocevici, voleibalista de la CSM București, vorbește despre experiența trăită la București și ce șanse sunt ca să rămână la campioana României.

Jovana Brakocevici, 30 de ani, are o carte de vizită impresionantă. Vicecampioană olimpică, medaliată cu bronz la Mondiale, este campioană europeană și câștigătoare de Liga Campionilor. La turneele la care a luat parte cu Serbia, dar și cu echipele de club, a primit deseori și diverse titluri individuale. Specialiștii spun că e cel mai mare nume care a jucat vreodată în voleiul din România. Nu degeaba, universalul de la CSM București are salariu la campioana României la nivelul Cristinei Neagu!

După meciul de luni seara, câștigat de CSM București în fața celor de la Agroland Timișoara (3-0), fetele de la CSM au primit titlul și tricurile de campioane. Între ele și starul Jovana Brakocevici!

- Jovana, știi al câtelea titlu este pentru tine în carieră?
- Probabil că ar trebui să știu să răspund la această întrebare! Nu am stat însă niciodată să le număr. Dacă mă lași așa vreo 10 minute (râde), cred că pot să fac un calcul. Am fost campioană în Serbia, în Turcia și acum în România! Am jucat câțiva ani și în Italia, dar acolo nu am fost campioană, la fel în Azerbaidjan, China și Japonia. În China și Japonia am fost doar vicecampioană.

- Cum ai descrie experiența de la CSM București, din România?
- Pentru mine a fost una deosebită. În primul rând nu mă așteptam ca Bucureștiul să fie așa de frumos! Îmi place foarte mult orașul, mai puțin traficul, bineîneles, dar așa e în toate marile orașe! În al doilea rând nu credeam că voi găsi un campionat atât de puternic. Sunt multe echipe bune, care încearcă permanent să facă un lucru deosebit, să aducă ceva nou în joc, ceea ce este benefic pentru competiție. Am întâlnit oameni dragi, mi-am făcut prieteni noi care sper că-mi vor rămâne așa pe viață!

- În aceste condiții e posibil să mai rămâi la CSM?
- O să vedem, asta rămâne de văzut. Voi discuta acest lucru, am fost în plin sezon și altele au fost prioritățile. O să văd ce planuri au și cei de la club, dacă îmi vor face vsau nu o ofertă! Depinde, bineînțeles, și ce oferte voi mai avea până atunci. Dar nu spun un "nu" categoric!

- Ai discutat cu cineva înainte de a veni în România? Ai cerut referințe la de jucătoarele din Serbia care erau aici?
- Prietena mea cea mai bună, Suzana Cebici juca la CSM București. Ea a fost singura cu care am vorbit. Ea mi-a spus cum e, că totul e în regulă, nivelul e bun și m-a convins. Am acceptat. Acum mi-am dat seama că nu m-a păcălit (râde).

- Nu ai acceptat să vii doar pentru că veneai după naștere, ca să-ți intri "în mână", cum se spune?
- Nu, în nici un caz! Băiețelul meu e deja mare, are doi ani și patru luni, și am mai jucat unsezon de atunci. Așa a fost să fie, am ajuns la București și sunt foarte fericită că am făcut acest pas.

8 campionate a bifat ca jucătoare Jovana Brakocevici: Serbia, Italia, China, Japonia, Turcia, Azerbaidjan, Kazahstan și România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1645089015605516
Constantin Ionescu  •  24 Aprilie 2018, 18:19

Vreau sa stiu de unde sunt banii cu care Primaria Bucuresti plateste aceste salarii astronomice. DIN TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE DE BUCURESTENI. A intrebat pe cineva primarul daca noi suntem da acord ca zeci de milioane de Euro sa fie utilizati pentru asa ceva, bine inteles ca NU. Acest lucru inseamna DETURNARE DE FONDURI. DNA aude?

1645089015605516
Constantin Ionescu  •  24 Aprilie 2018, 18:13

A

1391972634181505
Adrian Popescu  •  24 Aprilie 2018, 18:12

Un nou articol din ciclul ”voieiul de la CSM București un exemplu, handbalul de la CSM București o rușine”! Același autor, același ziar, măsuri diferite...Mercenarele de la volei treb *** aplaudate, cele de la handbal distruse cu excepția Gullden, sponsorizare IKEA...Nu Hagman că cei de la mobilă nu iubesc diversificat...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează