SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO SUPERHOT Cele mai sexy voleibaliste ale Europei vin la București! Staruri de milioane de euro la Final 4

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 09:00

Final Four-ul Ligii Campionilor, care se va disputa pentru prima dată în România, pe 5-6 mai, va aduce la București cele mai sonore nume din lumea voleiului mondial. Starurile sunt plătite cu peste un milion de euro pe lună!

Vă prezentăm câteva staruri ale echipelor prezente în cea mai importantă competiție a cluburilor. Sunt jucătoare plătite regește, care au o cotă de popularitate imensă în sportul mondial. Voleibaliste plătite mai bine decât fotbaliștii, fete înalte și drăguțe care întorc toate privirile. O să avem ocazia să le vedem în Sala Polivalentă din Capitală.

ZHU TING / Fata unor țărani din provincia Henan

La doar 23 de ani, chinezoaica are în țara sa natală notorietatea lui Yao Ming, baschetbalistul care a jucat în NBA, uriașul de 2,29 metri, sau a atletului de la 110 metri garduri Liu Xiang, campionul olimpic de la Atena. Zhu Ting a fost descoperită în satul său natal, Dancheng, la 13 ani atingând înălțimea de 1,70 metri. A plecat de acasă ca să facă volei, cu gândul că nu va ajunge să muncească pe câmp, asemenea celor două surori și părinților săi. Făcea 10 kilometri pe jos pentru a ajunge la antrenamente, distanță pe care o parcurgea de multe ori alergând ca să nu întârzie.

În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Zhu Ting a fost motorul echipei Chinei care cucerea al treilea aur olimpic, după 1984 și 2004. A fost declarată MVP-ul competiției și cea mai bună trăgătoare. Voleibalista de 1,98 metri a atras imediat atenția celor mai importante cluburi ale Europei. Vakifbank Istanbul a plătit imediat un milion de euro pentru transferul său și alt milion și jumătate salariul ei! Nu a înșelat așteptările. A fost MVP-ul Ligii Campionilor din 2017, ediție câștigată de turcoaice.

E considerată în momentul de față cea mai valoroasă jucătoare din lume și va veni în luna mai pentru prima dată în România.

MILENA RASICI / Mândria Serbiei

Milena Rasici, 27 de ani, este considerată cea mai bună jucătoare din Serbia. Centrul naționalei, Milena joacă și ea la cel mai bun club din lume, Vakifbank. Asta după ce a stat patru ani pe Coasta de Azur, la RC Cannes. "Au fost patru ani frumoși, care-mi vor rămâne pentru totdeauna în inimă. Am ales Turcia pentru că îmi doream să câștig trofee, să obțin rezultate, ceea ce am și făcut", a declarat Milena în presa din țara sa natală.

Pe vremea când juca la Cannes, devenise o tradiție ca jucătoarele să apară într-un calendar sexy. "Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu gândul la început, dar a fost ceva frumos, ne-a dat mai multă încredere în noi. Ne-am spus «De ce nu? Suntem sportive, frumoase, avem ce arăta!»", a mai spus Milena.

Cel mai mult îi place Zagrebul, orașul în care locuiește. Când nu e prea bine dispusă, își cheamă prietenii aproape Iubește excursiile și concediile cu ei.
Vicecampioană olimpică, dublă campioană europeană, Milena va veni la București din postura de cel mai bun centru din lume. Are 1,93 metri și poartă tricoul cu numărul 16.

PAOLA EGONU / "Mă simt afro-italiancă, dar cânt imnul Italiei!"

E pata de culoare a unui sport dominat de jucătoarele albe. Paola Egonu este o italiancă de 19 ani născută din părinți nigerieni. Joacă la Novara, campioana Italiei, și este considerată un copil teribil al voleiului. La 1,90 metri, are dinamită în brațul drept. Într-un interviu acordat în Corriere della Sera, Paola se descrie simplu: "Sunt sensibilă, simpatică, nebună, vreau să fiu cea mai fericită din lume. Nu sunt îndrăgostită, chiar dacă s-a mai întâmplat, îmi place să fac glume, dar nu toată lumea le gustă. Sunt Săgetător".

Are o familie numeroasă. "Mai am doi frați, treisprezece unchi, dintre care o călugăriță la Vatican, și nenumărați veri. Eu mă consider o afro-italiancă, dar cânt imnul Italiei. Nu uit însă de unde vin originile mele. Tocmai de aceea mă simt bogată, am mai multe culturi. Mă simt acasă la Milano, dar și în Lagos sau Abuja", a adăugat voleibalista.

Părinții ei s-au mutat la Manchester, având mai multe oportunități, dar Paola nu i-a urmat. "Vreau să profit de șansa pe care mi-o oferă voleiul", spune, acum, componenta naționalei Italiei.

KIMBERLY HILL / Volei sau baschet? A fost volei!

Kimberly Hill, 28 de ani, este una dintre vedetele naționalei SUA, echipă cu care a câștigat titlul mondial în 2014, dar și bronzul olimpic la Rio. Americanca a început să practice volei acasă, în Portland. Are trei surori mai mari, iar două dintre ele au jucat baschet și una volei. A urmat-o pe Caitlin, pentru că i-au plăcut mai mult cum arată voleibalistele.

Cea mai bună jucătoare din lume în 2014, Kimberly iubește cumpărăturile și să stea în fața televizorului, să se uite la Dreamgirls.

Îi place să meargă și la meciurile echipei de baschet favorite, Portland Trailblazers, dar și să asculte muzica preferatei Beyonce.

Kimberly joacă din 2013 în Europa, trecând prin cele mai importante campionate: Polonia, Turcia, Italia. E la primul sezon la Imoco Conogliano și speră să ajungă la București, în Final Four.

NESLIHAN DEMIR GULER / Arda Turan de la fileu

Neslihan Demir Guler este cea mai cunoscută voleibalistă din Turcia. Are peste 100 de selecții în națională, câștigând, în 2003, medalia de argint la Europene, iar în 2011 pe cea de bronz.

După șapte sezoane la Eczacibași Istanbul, Neslihan s-a transferat vara trecută la rivala Galatasaray. A mai jucat înainte, două sezoane, și la Vakifbank.

Este o jucătoare extrem de populară în Turcia, la 34 de ani având încă o cotă ridicată la fileu.

A fost căsătorită cu Orkun Darnel, înotător turc, dar după 7 ani, în 2013, și-au anunțat divorțul. Au o fetiță, Zeynep Penelope.

Neslihan a cucerit Liga Campionilor cu Eczacibași în 2015, dar și Campionatul Mondial al Cluburilor, în 2015 și 2016.

NATALIA MAMMADOVA / Globe-trotter prin Europa

De origine ucraineană, născută la Donețk, Mammadova joacă pentru naționala Azerbaidjanului. Este una dintre cel mai bine plătite jucătoare din lume, având contract un milion de euro/sezon. Natalia a jucat în campionate precum Italia, Rusia, Azerbaidjan și Turcia. La 33 de ani, vrea să câștige, la București, pentru prima dată Liga Campionilor, după finala pierdută în 2011 cu Rabita Baku.

TATIANA KOȘELEVA / Prima pagină a revistelor

Campioană mondială, dublă campioană europeană, Tatiana Koșeleva (29 de ani) evoluează la echipa turcă Galatasaray Istanbul. Voleibalista născută la Minsk e cunoscută nu numai prin evoluțiile ei, dar și prin apariția pe coperțile diverselor reviste. Considerată extrem de sexy, Koșeleva a jucat numai în Rusia și în Turcia. MVP-ul Campionatului European 2013, dar și în 2015, Tatiana are 1,91 metri și are un salariu de 800.000 de euro la Galata, fiind printre cel mai bine plătite jucătoare.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
para.para
para.para  •  04 Martie 2018, 20:49

"va aduce la București cele mai sonore nume din lumea voleiului mondial" - articol scris la umplutura atata timp cat nici voi, gigistii angajati la hartia de impachetat guvizi si nici mai ales publicul vostru tinta, format din fanii lui gigi, habar nu aveti si habar nu au despre acest sport total necunoscut voua si lor. Ramaneti ba la ce stiti sa faceti voi mai bine, la articole cu si despre fcsb-ul vostru si la elogiile aduse lui gigi.

jony1973
jony1973  •  03 Martie 2018, 22:41

Nu urmaresc meciurile de volei din Romania, insa intamplator m-am uitat putin la ultimul meci al celor de la Blaj cu elvetiencele si am vazut o jucatoare mult mai frumoasa decat cele prezentate in articol: bulgaroaica Koleva.

onduku
onduku  •  03 Martie 2018, 09:48
Postat de cristy82 pe 03 Martie 2018, 09:36

asa da! citesc cu mare placere asemenea articole! Felicitari, PS: si unii ziceau ca Neagu castiga mult! :D

In unele tari banuiesc ca si voleiul feminin e popular si aici oricum sumele sunt crescute de SUA, China, Coreea de Sud, Brazilia si Japonia (care lipsesc din handbal), dar cele mai crescute adica crescute bine sunt din cauza Rusiei si Turciei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează