SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR ALBA BLAJ-DEVELOPRES RZESZOW 3-1 (15, 16, -20, 12)

FOTO Uitați de rușinea FCSB! Performanță istorică reușită de Alba Blaj » E prima echipă europeană care s-a calificat în Play-off 6! Condiție ciudată ca să treacă automat în semifinale

FOTO: Cev.eu +3   FOTO
FOTO: Cev.eu

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2018 11:38

Volei Alba Blaj, campioana României la volei feminin, e prima echipă care ajunge în Play-off 6, la care vor participa cele mai bune 6 echipe ale Europei.

Într-o atmosferă de gală, în Sala Sporturilor "Transilvania" din Sibiu, Volei Alba Blaj avea nevoie de un succes cu polonezele de la Developres Rzeszow pentru calificarea în Play-off 6, asta pentru a nu mai depinde de ultima etapă.

Aproximativ 2.000 de fani le-au susținut pe campioane, care reușiseră un sezon de vis în Liga Campionilor.

Și fetele antrenate de Darko Zakoc nu le-au înșelat încrederea, 3-1. Au închis rapid conturile în fața unei echipe poloneze care are un buget de două ori mai mare decât al blăjencelor.

Cubaneza Ana Abel Cleger, Adina Salaoru, Nneka Onyejekwe și celelalte au câștigat rapid primele două seturi, la 15 și 16.

Apoi, parcă pentru a le mai oferi spectatorilor volei, în al treilea au jucat mai relaxat, trăgându-și sufletele. Polonezele au câătigat la 20. Setul 4 avea însă să fie ultimul, unul terminat rapid, în doar 24 de minute, în care Developres Rzeszow nu a punctat decât de 12 ori.

3-1, victorie și o calificare istorică! Volei Alba Blaj ajunge între cele mai bune 6 echipe ale Europei, o performanță în care nimeni nu spera la începutul întrecerii, mai ales că în cele două participări precedente, româncele abia făcuseră câte o victoire de palmares.

"Este o zi mare pentru noi și pentru voleiul românesc. Am adunat cinci victorii în tot atâtea meciuri și cred că merităm respectul pentru asta. A fost foarte greu, am jucat meciuri din trei în trei zile, iar acest lucru s-a văzut. Am pierdut-o pe Marina Vujovici, o jucătoare foarte importantă, care s-a accidentat. Am arătat caracter și sunt mândru de echipa mea. Va fi o misiune dură în Playoff 6, ne va fi greu, dar vom da totul pentru a arăta de ce suntem în stare", a declarat antrenorul Darko Zakoc. 

VOR SĂ ORGANIZEZE FINAL 4-UL!

Volei Alba Blaj va solicita Confederației Europene de Volei să găzduiască Final Four-ul Ligii Campionilor la Cluj Napoca. Dacă va primi organizarea, Volei Alba Blaj va fi automat calificată și nu va mai depinde de rezultatele din Final 6. Meciurile din Play-off 6 se vor disputa tur retur pe 20 martie, respectiv 5 aprilie. 

29 de punctea reușit cubaneza Ana Abel Clager în meciul cu polonezele de la Rzeszow. Ea este cea mai prolifică jucătoare din Liga Campionilor după primele 5 etape

"Nu pot spune că a fost ușor să obținem această calificare. Am întâlnit adversari puternici, dar am reușit să trecem cu bine și să terminăm pe primul loc. Nu am un adversar favorit pentru a juca în Playoff 6, dar îmi doresc să ne calificăm mai departe"Adina Salaoru, căpitan Volei Alba Blaj

Clasament grupa A

1. Volei Alba Blaj 5 5 0 15-5 14
2. Volero Zurich 5 3 2 12-8 10
3. ASPTT Mulhouse 5 1 4 8-14 3
4. Developres Rzeszow 5 1 4 5-13 3
Ultima etapă: Volero Zurich-Volei Alba Blaj (27 februarie), ASPTT Mulhouse-Rzeszow (27 februarie)

 

4 echipesunt calificate matematic pentru Final 6, cu o etapă înainte de final: Volei Alba Blaj, Dinamo Kazan, Vakifbank Istanbul Imoco Conegliano. Pentru ultimele două locuri se luptă trei echipe: Galatasaray Istanbul, Gorgonzola Novarra și Volero Zurich

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
130360974128520
Oprea Frangulea  •  24 Februarie 2018, 10:49

BRAVO SI SUCCES PE MAI DEPARTE .

mplttev
mplttev  •  23 Februarie 2018, 18:47

Bravo fetelor! Va afectat totuși jocul în campionat unde ați pierdut câteva partide neașteptat.

manty_one
manty_one  •  23 Februarie 2018, 16:29

Felicitari si Succes mai departe!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează