SPORTURI  »  VOLEI  »  BARAJ

Frica de calificare » Echipa feminină de volei a pierdut barajul pentru Euro 2017

Dora Horvath a fost cea mai bună jucătoare a partidei. A trimis mereu mingea în terenul României, cu toată opoziția tricolorelor // FOTO CEV
Dora Horvath a fost cea mai bună jucătoare a partidei. A trimis mereu mingea în terenul României, cu toată opoziția tricolorelor // FOTO CEV

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 00:00

Naționala feminină a României a avut trei mingi de calificare la Euro 2017. Le-a ratat și de acolo totul s-a dus de râpă.

Meciul de baraj pentru calificarea la Euro 2017, dintre România și Ungaria, și-a desfășurat duminică seara partea a doua. Acum o săptămână, la Piatra-Neamț, "tricolorele" au trecut extrem de rapid de maghiare, 3-0, seturi la care oaspetele nu au ajuns în niciunul la punctul 20: 17, 18, 15! În aceste condiții, româncele porneau favorite și înaintea întâlnirii de la Erd.

Primul set a fost parcă o continuare a celor de sub Pietricica. Adjudecat la 14 de Adina Salaoru și coechipierele ei. România mai avea nevoie de un set pentru calificarea la turneul final din Georgia și Azerbaidjan.

Le-a tremurat mâna

Unguroaicele au început din acel moment să joace la totul sau nimic, riscând totul! Româncele au adoptat o tactică de așteptare, la greșeala adversarului. Maghiarele au luat setul 2 la 22!

Șansa oaspetelor a venit în setul al treilea. Condus de la un capăt la altul, România s-a trezit cu două mingi de set la 24-22. Pierdute ambele, a treia șansă a surâs la 25-24. Și aceasta a fost irosită, iar de aici meciul a avut un singur sens.

27-25 setul 3, 25-19 setul 4. Pentru calificare a fost nevoie de setul de aur, prima echipă care ajunge la 15! Ungaria a avut prima șansă, s-a distanțat la 10-6, dar româncele au revenit și le-au ajuns la 13 pe gazde. Degeaba.

Unguroaicele au câștigat următoarele două puncte și au închis meciul. Tot ele merg la Euro. Al doilea turneu final consecutiv, după ce în 2015 reveniseră la un Campionat European după o pauză de 28 de ani!

România merge în același ritm ca până acum, cu o calificare urmată de o ratare.

Îl arată cu degetul pe Delmati

Cauzele necalificării pot fi multe, dar sunt destule voci care-l acuză pentru eșec pe antrenorul italian Davide Delmati.

Acesta a preluat însă echipa pe fugă, exact înainte de calificări, și a dus România în baraj. Acolo, oamenii de volei spun că italianul nu a simțit echipa și că nu a gestionat așa cum trebuie momentul bun al echipei României în returul de la Erd.

"E greu de spus ceva pentru că am avut șansa noastră. Ungaria a jucat ca o echipă mare. Am luptat cât am putut, dar am făcut greșeli în momentele-cheie", a declarat Delmati, care mai mult ca sigur nu va mai rămâne la cârma naționalei.

"Am jucat teribil. Momentul-cheie a fost în setul trei, dar după ce am trecut de acesta, am fost de neoprit. Este o mare realizare pentru voleiul maghiar și sunt fericit pentru asta"
Jan José De Brandt, antrenorul belgian al Ungariei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sibman
sibman  •  11 Octombrie 2016, 10:34

Nu stiu daca musai antrenorul este de vina. Sincer eu am vazut o echipa care, daca se califica la europene, acolo era carne de tun. Din pacate nivelul echipei este unul foarte scazut cu un libero care trimite mingea in tribune dupa preluare si cu niste tragatoare care adesea nu au forta de a ingropa mingea in terenul advers. Nu aveam ce cauta la europene cu echipa asta, o spun cu regret.

ortega
ortega  •  11 Octombrie 2016, 09:06

Ce sistem *** de calificare e ăsta ? Adică bați cu 3-0 , pierzi cu 3-1 și se califică loserii ? Ăștia de la FIV sunt toți din Mogoșoaia ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează