SPORTURI  »  VOLEI  »  RATARE

Lumea se-ntreabă "De ce?" CVM Zalău a pierdut dubios calificarea în ”optimile” Challenge Cup

Sextetul de bază al Zalăului nu a jucat deloc în Bosnia // FOTO sportpictures.eu
Sextetul de bază al Zalăului nu a jucat deloc în Bosnia // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 00:00

Vicecampioana României, CVM Zalău a pierdut înainte de Crăciun calificarea în ”optimile” Challenge Cup în fața unei echipe mai mult decât modeste.

CVM Zalău, vicecampioana României, a întâlnit luna trecută, în 16-imile de finală ale Challenge Cup, al treilea trofeu ca valoare în voleiul european, pe MOK Jedinstvo Brcko din Bosnia.

Pe 7 decembrie, la Zalău, ardelenii au trecut în partida tur în mai puțin de o oră de bosniaci, 3-0 la seturi, la o diferență considerabilă la puncte: 25-10, 25-21, 25-12.

A urmat returul din Bosnia, pe 21 decembrie, românii plecând mari favoriți. Surprinzător însă, gazdele au câștigat lejer cu 3-0 (25-16, 25-18, 25-23) și s-au și calificat în faza următoare, după ce și-au adjudecat setul de aur: 15-8. Zalăul ar fi avut nevoie de cel puțin două seturi pentru calificarea în "optimi", dar acest lucru nu s-a dorit?

Fără titulari și cu posturi schimbate!

Zalăul a deplasat, surprinzător, tot lotul în Bosnia, dar cei mai buni jucători au fost lăsați pe banca de rezerve. Zalăul a început cu rezervele, dar și așa, suporterii zălăuani nu au înțeles de ce antrenorul Marian Constantin a schimbat mai mulți jucători pe posturi!

Astfel, centrul Mihalcea a jucat universal, iar universalul Tarța a evoluat pe postul de centru. Extrema Bălean a jucat centru, în locul său fiind trimis centrul Paul Șomoi.

Lucrul de neînțeles a fost însă strategia de a juca fără libero. "Totul a fost premeditat pentru ca echipa să piardă și să fie eliminată din cupele europene", cred suporterii de la poalele Meseșului.

Nu a vrut conducerea pentru a nu se mai cheltui bani?

Prima variantă care a circulat în Zalău a fost aceea că nu s-a dorit calificarea mai departe pentru ca bugetul echipei să nu aibă de suferit. Varianta a fost imediat infirmată de autorități. Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a declarat pentru Sportul Sălăjean că în vară s-au dat peste cap pentru a înscrie echipa în cupele europene.

"Sunt foarte supărat pe echipa de volei. Am avut o discuție cu președintele Vasile Coța și am solicitat un raport privind meciul din Bosnia. Nu vor rămâne lucrurile așa, cine e vinovat trebuie să plătească!", a anunțat primarul. "Noi ne-am dorit ca echipa să aibă un traseu cât mai lung în Europa, să vină la Zalău și echipe străine, nu numai Baia Mare, Cluj sau Dej", a subliniat Ionel Ciunt.

La pariuri, cotă 12!

Suporterii zălăuani îi acuză însă pe jucători că au "blătuit" meciul pentru pariuri. Victoria formației din Bosnia era cotată cu 12/1, în condițiile în care românii erau superfavoriți: 1,02/1! Nici unul dintre jucătorii români, dar nici antrenorul Marian Constantin, nu au răspuns întrebărilor legate de meciul de la Brcko.

S-ar bate la retrogradare

Înfrângerea Zalăului e cu atât mai surprinzătoare cu cât oamenii care au văzut meciul tur, de la Zalău, spun despre echipa din Bosnia că în campionatul din România s-ar bate clar pentru evitarea retrogradării. Jedinstvo Brcko nu are niciun jucător străin în componență, ci numai jucători din Bosnia!

"Este o înfrângere greu de digerat, dar promitem suporterilor revanşa în campionat şi Cupa României. Am pierdut o calificare, dar am câştigat un jucător zălăuan de perspectivă, Paul Şomoi"
Vasile Coța, președinte CVM Zalău

"Am călătorit cu echipa în Bosnia, însă eu şi mai mulţi titulari nu am jucat din cauza gripei. S-a decis că este mai bine să nu evoluăm în acel meci"
Matthias Valkiers, jucător belgian la CVM Zalău

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close