SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL U17

Naționala de junioare s-a calificat la Campionatul Mondial!

Articol de - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 16:34

Voleibalistele sub 17 ani au învins vineri Slovenia, cu 3-2, și vor juca pentru locurile 5-7 la Europeanul Under 17 din Bulgaria.

Reprezentativa sub 17 ani a României a obținut vineri calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, care va fi rezervat jucătoarelor sub 18 ani. "Tricolorele" antrenate de Marius Macarie au trecut cu 3-2 de Slovenia în meciul decisiv, revenind de la 1-2 la seturi, la Europeanul sub 17 ani.

Alexia Căruțașu, fiica fostului internațional de baschet, Virgil Căruțașu, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, reușind 36 de puncte! Au urmat-o Florina Murariu cu 18 și Mara Dumitrescu, cu 14.

România și-a adjudecat primul set în prelungiri, la 24, după care a pierdut seturile 2 și 3 la 18, respectiv 20. În setul patru s-a trăit dramatic, dar româncele au arătat nervi tari. Și l-au adjudecat cu 27-25 și au dus meciul în decisiv. Acolo s-au impus cu 15-10 și urmează acum să joace pentru locul 5 cu Germania. Indiferent de scor însă, "tricolorele" și-a realizat obiectivul, acela de a se califica la Campionatul Mondial de anul viitor, rezervat echipelor sub 18 ani.

O generație aparte

Actuala generație a ocupat anul trecut, la Europeanul sub 17 ani, locul 7. Acum are șansa să lupte pentru locul 5. "Ăsta a fost obiectivul nostru, de a juca cât mai bine și de a ne depăși rezultatul de anul trecut. Evident că sunt fericit și mulțumit", a declarat antrenorul Marius Macarie.

"Mă simt atât de bine acum! Sunt extrem de mulțumită de această victorie. Aceasta înseamnă mult pentru toată echipa noastră! Vom juca la Campionatul Mondial după această victorie și toți suntem entuziasmați. Le-am spus fetelor că trebuie să luptăm până la capăt. Am facut-o si am reusit sa castigam in tie-break! Este incredibil!", a declarat MVP-ul partidei, Alexia Căruțașu.

Lotul României la Euro 2017

Denisa Ionescu, Andra Cojocaru, Karina Morariu, Andreea Morar, Francesca Alupei, Cosmina Marinescu, Florina Morariu, Maria Dulău, Alexia Căruțașu, Alexandra Spinoche, Mara Dumitrescu, Adriana Alexandru.

Rezultatele României la Euro 2018

România-Italia 1-3
România-Turcia 2-3
România-Germania 0-3
România-Olanda 3-2
România-Ucraina 2-3
România-Slovenia 3-2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează