SPORTURI  »  VOLEI  »  EURO 2019

S-au tras la sorți grupele pentru preliminariile EURO 2019 » Adversarele României, ce șanse de calificare avem

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 18:45

Naționala feminină de volei a României a nimerit într-o grupă accesibilă la tragerea la sorți pentru Campionatul European din 2019, cu Spania, Letonia și Bosnia. 

Campionatul European din 2019 va fi prima ediție la care Confederația Europeană de Volei a decis să participe 24 de echipe, în loc de 16 până acum.

Azi, la sediul Confederației Europene de Volei (CEV) a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru CE 2019, turneu final care va fi găzduit concomitent de patru țări: Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia, naționale calificate direct.

Primele 8 echipe de la Euro 2017 au obținut și ele biletele pentru turneul final, în ordine: Serbia (campioana), Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria.

Au rămas 12 locuri în calificări, 24 de echipe fiind împărțite în grupe de câte 4. Din cele 6 grupe, primele două formații obțin automat calificarea.

România a fost repartizată în grupa F, alături de Spania, Letonia și Bosnia. În mod normal, România și Spania sunt favorite la primele locuri.

Meciurile de calificare se vor juca tur-retur, fiind stabilite și datele de joc: 15 august 2018, 18/19 august, 22 august, 25/26 august, 5/6 ianuarie 2019 și 9 ianuarie 2019.

România a fost ultima dată la un Campionat European în 2015, ocupând locul 15, penultimul.

Șanse mici la masculin

La masculin, România a fost repartizată intr-o grupa de 3 echipe, cu Finlanda si Danemarca. Sunt șanse minime pentru "tricolori" de a ajunge la turneul final al CE 2019, care va avea loc în Franța, Slovenia, Belgia și Olanda. Prima clasată merge direct.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează