SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Steaua, vis de titlu! Performanță după 26 de ani pentru capitala României în voleiul masculin

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2018 18:27

După 27 de ani, Steaua București ar putea fi din nou campioana României la volei masculin. ”Militarii” au terminat sezonul regulat pe primul loc și au prima șansă.

Voleiul masculin românesc a fost dominat autoritar în ultimii 30 de ani de Provincie. Marile "puteri" de dinainte de Revoluție, Steaua și Dinamo, au dispărut din lupta de la fileu.

Au fost ani în care au retrogradat din prima ligă, zbătându-se în mediocritatea diviziei secunde. E cazul Stelei, care a făcut naveta între primele două ligi.
În ultimele două sezoane însă lucrurile s-au schimbat, Steaua a făcut transferuri și acum visează din nou la titlu.

Antrenată de cuplul Bogdan Tănase și Răzvan Roșu, Steaua a terminat sezonul regulat pe primul loc. 22 de etape și doar 2 înfrângeri, înaintea favoriților de la Arcada Galați și Tricolorul Ploiești.

"Militarii" au patru puncte avans față de Tricolorul și 7 față de gălățeni. Totul se va decide însă în play-off, acolo unde se vor înfrunta primele 6 echipe. Vor intra în luptă și ACS Municipal Zalău sau SCMU Craiova, ultimele două campioane, dar și CSM București. 

Clasamentul la vârf

1. Steaua București  59p
2. Tricolorul Ploiești  55p
3. Arcada Galați 52p

16 titluriare în palmares Steaua București, fiind devansată doar de marea rivală, Dinamo, care are 18, ultima dată în 1995

22 de ediții consecutivetitlul a ajuns în Provincie. Voleiul românesc a fost dominat între altele Universitatea Cluj, Elcond Zalău, Petrolul Ploiești, Deltacons Tulcea, Tomis Constanța, SCMU Craiova

CSM, titlu aproape acontat la feminin

Și la fete situația e oarecum asemănătoare. Doar că Bucureștiul a câștigat ultima dată titlul mai recent, în 2006, prin Rapid. De atunci, Provincia a preluat puterea. Metal Galați (4 ediții), Tomis Constanța (2), Știința Bacău (2) și Volei Alba Blaj (3). CSM București ar putea opri supremația echipelor din provincie. Volei Alba Blaj va fi la 6 puncte distanță dacă va câștiga azi cu Agroland Timișoara, iar Știința Bacău la 7 puncte dacă va câștiga luni meciul de la București, cu Dinamo!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
stonewall
stonewall  •  25 Februarie 2018, 13:26

Trup si suflet alaturi de voi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close