SPORTURI  »  VOLEI  »  FINAL FOUR // VOLEI ALBA BLAJ - GALATASARAY, 19:00, GSPRO, DIGI

VOLEI ALBA BLAJ - GALATASARAY // FINAL FOUR VOLEI » Istorie cu markere în culori! Povestea unei superimagini GSP: cu ce mesaje se încurajează jucătoarele de la Alba Blaj înainte de înfruntarea cu Galatasaray

FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2018 10:10

Astăzi se joacă Final Four-ul (semifinalele) Ligii Campionilor la volei feminin, în Sala Polivalentă de la București.

  • În prima semifinală, ora 16:00 - VakifBank Istanbul - Imoco Volley Coegliano;
  • În a doua semifinală, ora 19:00 - Volei Alba Blaj - Galatasaray Istanbul; 

Voleibalistele de la Alba Blaj au realizat înainte de Final 4 o ședință foto specială. Fetele și-au scris pe brațe, special pentru Gazetă, stările de spirit care să le însoțească în meciurile de la București.

E joi, iar Sala Polivalentă e goală. Din când în când, se aud aplauze și chiote.

Sunt ale fetelor de la Alba Blaj, care se află la antrenamentul de dimineață. Chiotele și aplauzele sunt pentru reușite. Voleibaliste își permit, în timp ce Darko Zakoci le privește serios de pe margine. Sunt relaxate și muncesc fără a se menaja. Peste doar două zile urmau să joace unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei.

Încordarea încă nu se simte și voleibalistele de la Blaj acceptă cu deschidere propunerea Gazetei. După ce au înlăturat urmele antrenamentului intens, vin cu zâmbetul pe buze. Prima iese de la vestiare Melisa Memiș, tânără speranță a voleiul turcesc, care a ajuns la Alba Blaj cu doar câteva săptămâni înainte de Final 4.

Alege un marker negru și știe exact ce stare vrea să predomine în cadrul echipei în întrecerea de la București: CESARET, care în română înseamnă curaj. Un cuvânt pe care și l-au scris temporar pe brațe și alte coechipiere. Cinci în total.

Vedeta echipei din acest sezon, Ana Cleger, apare și ea. E cu căștile pe urechi, iar din ele răzbat ritmurile melodiei "La Bicicleta" cântată de Shakira și Carlos Vives. Încercă să scrie cu galben, dar apoi alege negru și roșu. Pasiunea sa pentru volei se așterne și pe braț, alături de tatuajul în formă de inimă pe care-l colorează în roșu.

Creativitatea intră și ea în scenă, pe lângă cuvinte fetele mai desenează ba un smiley, ba un trifoi sau câte o inimă. "Nici nu am brațul atât de lung pentru ce vreau să scriu", se amuză Andreea Tămaș. Ultimele care se alătură grupului sunt româncele Adina Salaoru și Nneka Onyejekwe, sau, pe litere, "curajul" și determinarea".

Voleibalistele se strâng în cerc, zâmbesc spre aparat și regretă în glumă că n-au aplicat puțin machiaj. Sâmbătă și duminică nu e loc de așa ceva. E nevoie, în schimb, de curaj, determinare, credință, perseverență, pasiune, noroc, încredere și spirit de echipă. Exact cuvintele pe care le-au găsit ele într-o dimineață de joi, în liniștea Sălii Polivalente. 

Ce și-au scris jucătoarele

Nneka Onyejekwe DETERMINARE
Andreea Tămaș PERSEVERENȚĂ
Mariana Thomaz de Aquino DETERMINACAO (Determinare)
Ana Cleger PASION (Pasiune)
Melisa Memiș CESARET (Curaj)
Natasa Krsmanovici UPORNOST (Perseverență)
Lena Mollers MUT (Curaj)
Adina Salaoru CURAJ
Petia Barakova KURAJ (Curaj)
Aleksandra Crncevici HRABROST (Curaj)
Slavina Koleva KASMET (Noroc)
Ramona Rus ÎNCREDERE
Tijana Malesevici VERA (Credință)
Lynda Morales CREER (Credință)
Selime Ilyașoglu TAKSIM RUHU (Spirit de echipă)

5 Curaj
2 Determinare
2 Credință
2 Perseverență
1 Pasiune
1 Noroc
1 Încredere

Gazeta Sporturilor a pregătit un supliment de colecție pentru Final Four-ul de volei feminin, organizat la București, la Sala Polivalentă!

Sunt 20 de pagini pe care fiecare fan le va primi GRATUIT la intrarea în sala în care se vor înfrunta Volei Alba Blaj (România), Galatasaray,  VakifBank (Turcia) și Imoco Volley (Italia)!

Citește și: Superinterviu cu antrenorul-războinic de la Volei Alba Blaj, Darko Zakoci: ”Sunt dur cu mine! Românii și sârbii nu seamănă la sport”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
depeche
depeche  •  05 Mai 2018, 14:55

V-au murit laudatorii?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează