FOTBAL CU CAPUL  »  FOTBAL CU CAPUL  »  

Anatomia blatului romanesc, partea I

Articol de GSP - Publicat joi, 05 februarie 2009 00:00

Cum poti obtine un caz "Valiza" din punct de vedere teoretic. O analiza completa a tuturor sistemelor de blat posibile.

Blaturile - partea generala

Pentru a nu starni animozitati si scandaluri inutile, nu-i vom numi pe boii care pasc ilegal iarba, insa, sunt convins ca dumneavoastra ii cunoasteti. Orice asemanare cu realitatea este intentionata! Formula de Boss, pe care o veti intalni in continuare nu se refera la celebrul brand de haine si nici nu are semnificatia din limba engleza, ci este latinescul ce desemneaza acel paturped cu coada, bot si coarne, care se imperecheaza cu vaci.

Cazul 1
Echipa A trage la titlu sau la Cupele Europene (de parca ar fi o suta, atat de multipla pare conotatia acestei expresii), iar echipa B are incomodul obiectiv de a sa clasa intre primele 14. Boss-ul echipei A se obliga sa plateasca stagiul de pregatire al echipei B; sau se obliga sa cumpere de la echipa B unu sau doi jucatori mazetroni, pe care de alfel nu s-ar grabi nimeni sa-i cumpere nimeni; sau se obliga sa ajute echipa B sa-si recupereze punctele vamdute, de la un alt Boss, ce pastoreste echipa C, fie aranjand direct cu acesta, fie cumparand arbitrii.

Cazul 2
Echipa A trage la Cupa UEFA, iar echipa B este deja campioana sau in zona UEFA, neavandu-si amenintata pozitia (se intampla in ultimele etape). Sunt implicati bani, sunt tranzactionati jucatori, se inapoiaza punctele in campionatul urmator.

Cazul 3
Echipa A are nevoie de puncte pentru a se salva de la retrogradare, iar echipa B este in situatia in care poate ceda 3 puncte fara sa-si riste prea mult traseul propus. E una din situatiile clasice, cu o frecventa ridicata. Se intampla in ultimele etape din campionat cand, prin desele cotatii, se stabileste "pretul de piata" al arbitrilor. Sunt implicati bani multi; de asemenea, echipa B poate solicita echipei A sa-i vanda la "pret bun" un anumit jucator.

Cazul 4
Echipa A are nevoie de puncte, iar Boss-ul echipei B, de data aceasta, nu vrea sa le vanda. In acest caz se umbla la arbitri. Arbitrii, ca si balamalele, ca sa functioneze bine, trebuie unsi. Ei bine, in cazul lor, nu se mai pierde timpul cu achizitionarea de vaselina, ci se ung direct cu euro. Au fost si cazuri in care arbitrilor care s-au lasat manjiti, li s-a aruncat peste bot cate un os mai gros, pentru zile negre.

In episodul urmator vom vedea cum arata concret tratativele de blat, pentru fiecare situatie in parte. Pe data viitoare!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează