INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI / BARCELONA - AL SADD, AZI, 12:30, ÎN DIRECT PE TVR 2, EUROSPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Noua ţintă a lui Messi: să înscrie în toate competiţiile anului!

Messi e marele favorit să ia
Messi e marele favorit să ia "Balonul de Aur" al 3-lea an consecutiv

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2011 21:28

Contra qatarezilor, Leo îşi poate urma visul de a marca în toate competiţiile anului.

Mare amator de bătut recorduri, Lionel Messi poate fixa curînd alt reper al carierei. Finalul de 2011 îl prinde în goană după o performanţă încă nerealizată, aceea de a înscrie pentru FC Barcelona în toate întrecerile anului. Pînă acum n-a ratat nimic, nici în Spania, nici în Europa, iar seria de realizări o poate completa la Mondialul cluburilor.

În mod normal, două partide are la dispoziţie în turneul organizat de Japonia. Prima-i chiar astăzi, în semifinala contra unui adversar la îndemînă, Al Sadd, din Qatar. A doua va fi duminică, în cazul foarte probabil în care formaţia catalană se va califica în ultimul act.

Dacă va izbuti să înscrie, lui Messi nu-i va mai rămîne să puncteze decît în Cupă, cealaltă competiţie nebifată. Ocazia va fi joia viitoare, în returul din "16"-imi cu Hospitalet, din liga a 3-a (în tur 1-0).

53 de goluri a marcat Messi în acest an: 31 în campionat, 12 în Ligă, 6 în Cupă, 3 în Supercupa Spaniei, unu în Supercupa Europei

L-ar egala pe Pedro
Singurul jucător "blaugrana" cu goluri date în toate competiţiile unui an e, deocamdată, Pedro. Atacantul spaniol a semnat această performanţă acum doi ani, fiind întregită tot la Mondialul cluburilor, găzduit de Abu Dhabi. În acel moment, era primul fotbalist din lume ce a înscris în 6 întreceri diferite. Peste un an, Eto'o a marcat în 7 competiţii: 5 la Inter, fiind fără gol doar în Supercupa Europei, şi două pentru Camerun (Cupa Africii şi CM).

Schimb Villa-Torres?
Una dintre afacerile verii viitoare poate fi rocada dintre David Villa şi Fernando Torres. Primul e de vînzare, a anunţat "Marca", după ce în acest sezon şi-a pierdut din eficienţă, 5 goluri şi o pasă decisivă în 15 meciuri (8 ca titular), dar şi locul de titular, în favoarea chilianului Alexis Sanchez. E dorit tare de Chelsea, care i-a fixat lui Torres un preţ de vînzare de 23 de milioane de euro. "El Nino" nu s-a adaptat la albaştri, numai 5 reuşite în 35 de meciuri, şi se numără printre preferaţii lui Guardiola.

Santos, prima finalistă
În condiţiile în care nu va fi umilită azi de Al Sadd, campioana Asiei, FC Barcelona se va bate aşteptat pentru trofeu cu FC Santos. Ieri, reprezentanta Americii de Sud a trecut în semifinale de gazdele de la Kashiwa Reysol cu 3-1 (Neymar 19, Borges 24, Danilo 63 - Sakai 54)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează