INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Doborît de o boală rară! » Fletcher şi-ar putea încheia cariera la 27 de ani!

Darren Fletcher nu a jucat decît zece meciuri în toate competițiile la United, ultima dată pe 22 noiembrie
Darren Fletcher nu a jucat decît zece meciuri în toate competițiile la United, ultima dată pe 22 noiembrie

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2011 21:34

Scoţianul are colită ulceroasă, care-i provoacă scaune dese şi necontrolate, dureri de stomac şi-l face să scadă în greutate. Ferguson l-a pierdut măcar pînă la finele sezonului.

Alex Ferguson încasează lovituri în serie. Eliminat prematur din Liga Campionilor, managerul lui Manchester Utd a mai pierdut un titular, cel puţin pentru tot restul stagiunii. Scoţianul Darren Fletcher (27 de ani) a aflat că suferă de o boală rară, care-i poate pune chiar cariera în pericol!

Mijlocaşul campioanei Angliei a fost diagnosticat, după teste amănunţite, cu o colită ulceroasă.

Aceeaşi afecţiune misterioasă l-a obligat în finalul sezonului trecut să stea două luni pe tuşă la United. Din 6 martie, cînd a intrat ca rezervă contra lui Liverpool, a mai prins doar două jocuri. Lucru neobişnuit pentru Fletcher, care din 2003 a fost titular de drept în formaţia lui Ferguson. Considerată iniţial de natură virală, boala l-a forţat să rateze turneul estival din Statele Unite şi l-a făcut să evolueze cu intermitenţe la Manchester şi la "naţionala" Scoţiei. Darren se simţea tot mai rău şi în septembrie a recunoscut că a slăbit şase kilograme. United l-a susţinut mereu şi necondiţionat, pariind pe vindecarea lui completă, dovadă că i-a prelungit contractul cu 4 ani.

Ce este colita ulceroasă
Suferinţa lui Fletcher e provocată de o boală inflamatorie a intestinului, care produce ulceraţii la nivelului intestinului gros. Extensia bolii poate varia de la afectarea doar a rectului la cea a întregului colon. Boala provocă dureri de stomac, diaree, cu scaune necontrolate, şi scăderea în greutate. Darren nu putea urma un tratament medicamentos adecvat, întrucît ar fi ieşit pozitiv la controlul antidoping.

100.000 de englezi suferă de colită ulceroasă, primele simptome apărînd la vîrste între 15 şi 30 de ani. 10 noi cazuri sînt depistate anual la 100.000 de oameni

Încă două cazuri celebre
Englezii mai au doi cunoscuţi sportivi ale căror cariere au fost afectate de respectiva boală. Sir Steve Redgrave (49 de ani), celebru canotor, a reuşit să cîştige medalia de aur la 5 Olimpiade la rînd, între 1984 şi 2000, deşi suferea de colită ulceroasă din 1992! Alt caz e rugbystul Lewis Moody (33 de ani), campion mondial în 2003, care s-a retras din "naţională" pe 23 octombrie.

Alţi cinci jucători sînt rupţi!
În afara lui Fletcher, s-au rupt şi vor lipsi lungi perioade alţi jucători importanţi. Sîrbul Vidici va lipsi un an, cu ruptură la trei ligamente suferită la meciul cu Basel (foto), Anderson stă pînă în februarie, tot accidentat la genunchi, Cleverley reintră abia peste o lună, iar Javier Hernandez şi Owen mai au de aşteptat destul. United va face transferuri în iarnă. Pe listă apar spaniolul Javi Martinez (Bilbao), sîrbul Krasici (Juventus) şi argentinianul Gaitan (Benfica).

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close