FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAŞI - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Primarul a minţit! » Reghe n-a luat nici un ban pe 6 iunie pentru că era în avion

Articol de GSP - Publicat joi, 13 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 22:52

Antrenorul Stelei a prezentat ieri biletele electronice de avion dus-întors România - SUA, care demonstrează că pe 6 iunie, cînd Mircea Minea susţine că i-a plătit datoria, el se afla încă în Las Vegas ♦ Edilul Chiajnei a admis ieri: "E o greşeală că în acte am trecut acea dată, în altă zi i-am dat banii"


În ziua în care Gazeta Sporturilor a publicat pe larg disputa pe marginea sumei de 50.000 de euro între şefii Concordiei Chiajna şi Laurenţiu Reghecampf, cazul respectiv a primit un răspuns uluitor. Primarul Mircea Minea recunoaşte că declaratiile oficiale date în faţa unui notar, prin care susţineau că i-au înmînat 50.000 de euro cash lui Reghe, sînt false. Cum s-a ajuns la această poziţie pe care a avut-o ieri edilul Chiajnei?

Probele lui Reghe: biletele de avion şi imaginile televiziunilor
Reghecampf a prezentat biletele de avion pe ruta România - Statele Unite ale Americii, iar zborul de întoarcere l-a adus la Bucureşti pe 7 iunie, la o zi după data în care primarul Chiajnei şi alţi 6 apropiaţi susţin, prin declaraţii făcute în documente autentificate la un notar, că i-au dat 50.000 de euro la negru, fără nici un act.

Mai mult, Gazeta Sporturilor s-a informat la două televiziuni care l-au aşteptat la aeroport pe Reghecampf la revenirea din SUA şi a primit acelaşi răspuns: acesta s-a întors pe 7 iunie seara. Mai mult, în momentul în care a aterizat pe Henri Coandă, Reghe a făcut următoarea declaraţie, explicînd de ce n-a ajuns cu cursa KLM de la Amsterdam la 16:25, ci la miezul nopţii: "Sîntem foarte obosiţi, am pierdut unul dintre avioane şi cu totul am ajuns la un zbor de 30 de ore". Tot din biletele de avion rezultă că la data de 6 iunie, ora 10:00, Reghecampf încă se afla în Las Vegas, de unde a plecat abia la ora 14:00 în acea zi, 10 ore mai tîrziu în România.

Edilul admite gafa din actele autentificate
Primarul din Chiajna a reacţionat şi el ieri, după ce a auzit de dovezile prezentate de Reghecampf, şi a oferit un răspuns halucinant: "Da, e o eroare în acele documente. Nu pe 6 iunie i-am dat banii, ci în altă zi, 6 iunie e doar data la care s-au redactat actele. S-a făcut o greşeală cînd toţi am semnat punînd acea dată, însă plata a fost făcută după cîteva zile". Cum respectivele declaraţii poartă parafa unui notar public, ele se transformă automat în falsuri în înscrisuri sub semnătură privată!


Reghe decide dacă depune plîngeri penale
Avocatul care îl reprezintă pe tehnicianul Stelei în acest litigiu, Dan Idita, atunci cînd a fost întrebat de GSP dacă li se vor face plîngeri penale celor 7 persoane care au semnat declaraţii care conţin falsuri, a replicat: "Această decizie îi aparţine exclusiv lui Laurenţiu Reghecampf, dacă el va decide să facem plîngeri penale, atunci vom face, dacă nu, nu".

Primarul şi ceilalţi riscă închisoare!
Ce riscă cele 7 persoane care au făcut respectivele acte, despre care chiar primarul admite că au falsuri? Articolul 292 Cod Penal prevede ce riscă cei care comit infracţiunea de fals în declaraţii. Pedeapsa prevăzută e între 2 şi 5 ani de închisoare! Chiar la începutul documentelor parafate de notar există fraza "cunoscînd sancţiunile prevăzute de Cod Pen., cu privire la falsul în declaraţii, declar prin prezenta, pe propria răpundere, că...".

"Pînă la urmă, indiferent ce se va decide în acest caz, mergem mai departe şi nu mai avem ce face. Asta e, îi vom achita 50.000 de euro lui Reghe a doua oară, şi cu asta basta"
Mircea Minea, primar Chiajna

"Eu cînd am spus că nu am primit nici un ban din cei 50.000 pe care îi merit şi cînd am susţinut că nici nu eram în ţară pe 6 iunie, la ora 10:00, n-am bătut cîmpii, am spus adevărul"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Azi se dă verdictul final la FRF
Disputa dintre Chiajna şi Reghecampf pe marginea celor 50.000 de euro îşi va primi o hotărîre definitivă din partea FRF. Mai precis din partea Comisiei de Recurs, care va judeca astăzi acest caz, după ce prima instanţă i-a dat cîştig de cauză antrenorului. Dacă şi azi Reghe va fi cîştigător, decizia va deveni executorie şi Chiajna va avea la dispoziţie 30 de zile pentru a plăti respectiva sumă, altfel va fi depunctată.

I-a promis şi 30 la sută din încasări?
Reghecampf i-a reproşat primarului Chiajnei şi faptul că nu şi-a ţinut o altă promisiune pe care i-ar fi făcut-o în momentul în care l-a instalat ca "principal". Atunci, Minea i-ar fi zis că dacă va termina mai sus de locul 14, ultimul care asigură prezenţa în prima ligă, atunci din diferenţa de încasări a drepturilor TV va primi 30 la sută. Chiajna s-a clasat pe 9, a primit două milioane de euro, cu unul peste ce s-ar fi cuvenit poziţiei a 14-a, deci Reghe ar fi trebuit să încaseze 300.000 de euro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
exorientelux
exorientelux  •  13 Septembrie 2012, 17:05

si nu putea Reghe sa ia banii aia la negru? ca oricum nu i-a dat primarul din bugetul local. Poate i-a dat, dupa s-au certat, iar primarul a cautat sa-si faca acte :) Nu stiu cum e Reghe, insa Prodanca e o escroaca rasata.

exorientelux
exorientelux  •  13 Septembrie 2012, 17:01

Reghe nu si-a luat bilet de avion, insa n-a mai plecat cu Prodanca, renuntand in ultima clipa? a plecat dupa ea la cateva zile :)

catco
catco  •  13 Septembrie 2012, 16:15
Postat de lucian.i pe 13 Septembrie 2012, 07:37

Pai au dovezi mai clare , filmarile pe care GSP le-a facut pe tot parcursul sejurului in Las Vegas si care au fost si televizate deci clar ca au toate datele din care re\ulta ca Reghe nu era in Romania pe 6 Iunie

Ai dreptate lucian.i , sunt de acord ca au dovezi. eu doar am punctat ca documentul atasat nu dovedeste nimic clar. probabil este pus ca si exeplu sau au tait dina numite motive nuemele, nr de bilet etc. celorlati care au comentat postarea mea nici nu ma obosesc sa le raspund, la ce limbaj folosesc.... oricum cred ca e prima si ultima oara cand pun un comentariu pe GSP, vad ca adminstartorii acestor forumuri permit orice tip de limbaj... dezamagitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează