FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV / Steaua l-a vîndut pe Neşu la FC Utrecht

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2008 00:00

La miezul nopţii, Steaua a bătut palma cu echipa olandeză de prima divizie, FC Utrecht, în privinţa transferului lui Mihăiţă Neşu la gruparea batavă.

Cele două cluburi s-au înţeles deja şi au şi semnat acordul de transfer, la fel făcînd şi fotbalistul, care a parafat un contract pe 4 ani.

Neşu va mai juca însă la Steaua şi în meciurile cu Gloria Bistriţa şi cu Galatasaray, după care va pleca în Olanda. Joia viitoare el va merge la noua sa echipă pentru a efectua vizita medicală şi pentru a se pune sub comanda antrenorului său.

Din partea clubului olandez, directorul tehnic, Piet Buter, a fost cel care a negociat parafarea transferului. Suma pe care Steaua o va încasa în schimbul lui Neşu se învîrte în jurul a 1,5 milioane de euro.

DECLARAŢII

"O dată cu venirea lui Neşu, vom avea în echipă un fotbalist de top şi cu mare experienţă internaţională"

Piet Buter, director tehnic FC Utrecht

"Nesu e un jucător agresiv, determinant şi aceste calităţi ne-au convins să-l transferăm"

Piet Buter, director tehnic FC Utrecht

"Sîntem foarte bucuroşi că am reuşit aducerea unui jucător de top, de la o echipă de top a Europei"

Jan Willem, preşedinte FC Utrecht

Va fi coleg cu Sînmîrtean
Neşu nu va fi singurul român de la Utrecht. El va fi acolo coleg cu Lucian Sînmîrtean, care a ajuns şi el în Olanda după ce a jucat la Panatinaikos, în Grecia. FC Utrecht a terminat pe locul 10 în ultima ediţie de campionat. Neşu va fi al 9-lea străin din lotul grupării olandeze.

Neşu a stat 7 ani în Ghencea
După Rădoi, Neşu era cel mai vechi fotbalist din lotul Stelei. El a ajuns în Ghencea în 2001, cînd avea doar 18 ani.

Steaua caută de urgenţă un fundaş stînga

Vînzarea lui Neşu la Utrecht, o pune pe Steaua într-o situaţie extrem de delicată. După meciul cu Galatasaray, Lăcătuş nu va mai avea la dispoziţie decît un singur fundaş lateral apt din punct de vedere medical, pe Petre Marin. Golanski va lua o pauză de minimum două săptămîni pentru că are o entorsă la genunchi, iar Emeghara va reveni pe teren, cel mai devreme peste 3-4 săptămîni. În aceste condiţii, Steaua caută cu disperare un fundaş stînga. Acesta trebuie adus pînă pe 31 august, data limită pînă la care mai poate fi modicată lista cu jucătorii care vor avea drept de joc în grupele Champions League sau în Cupa UEFA.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (65)
 •  22 August 2008, 14:00

DRUM BUN.

 •  22 August 2008, 12:26

NU AVEM NEVOIE DE ALT FUNDAS LATERAL,sa-l ia pe DUCU NINU inapoi de la Buzau...Parerea mea e ca NINU ESTE CEL MAI PROMITATORI FUNDAS LATERAL DIN TARA...Bafta lu Nesu la Utrecht,si sper ca intr-un an sa plece la Feyenoord ii se potriveste cel mai bine stilul lor.

 •  22 August 2008, 12:07

OK oameni buni si eu cred ca lui Rada trebuie sa ii fie oferita o sansa dar el este departe de a fi fundas de banda. La Rapid juca intr-un sistem cu 3 fundasi centrali fundas central lateral stanga ceea ce este departe de a fi fundas de banda. In alta ordine de idei in conditiile in care Golanski joaca la nationala Poloniei FUNDAS STANGA am putea sa luam un fundas dreapta de exemplu hmmm........ OGARARU!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează