SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Nu doarme nopţile

Articol de - Publicat joi, 17 aprilie 2008 00:00

Alina Dumitru are emoţii înainte de Beijing, dar e hotărîtă să nu se întoarcă din China fără o medalie.

Cvintuplă campioană euro­pea­nă la categoria 48 de kilo­grame, Alina Dumitru (25 de ani) a fost comparată de Octavian Belu, preşedintele ANS, cu Michael Schumacher. “Cred că Fe­de­raţia Euro­peană de Judo ar trebui să nu-ţi dea voie să lupţi decît cu o mî­nă, ca să aibă şi adversarele şanse”, a lăudat-o Belu pe micuţa judoka. “La Formula 1, pînă nu au schimbat regulamentele, Michael Schuma­cher nu a putut fi detronat. La fel şi tu, ai arătat că nu ai adversar în Europa”, a adăugat fostul tehn­i­cian al lotului de gimnastică.

Alina Dumitru se gîndeşte zi şi noapte la turneul olimpic. “Îmi fac calcule, nu pot să dorm nop­ţi­le. Re­cu­nosc, sînt şi emoţii, dar ele vor dis­pă­rea cînd in­tru în con­curs. Am toate ad­ver­sarele pe laptop, le ştiu fie­ca­re mişcare şi sînt pre­gătită să dau totul pentru a urca pe po­dium”, spune Alina. Şapte secunde au despărţit-o la Atena de o me­dalie. “A fost ca un coşmar pentru mine, dar a trecut. Nu trăiesc din a­mintiri”, declară spor­tiva de la Steaua Petrom.

5 e locul ocupat de Alina Dumitru la JO de la Atena

3 e poziţia pe care s-a clasat la CM de anul trecut

1 e treapta podiumului pe care a urcat de cinci ori la CE

Fără presiune

Antrenorul Florin Bercean crede în şansele elevei sale, dar cere să nu se pună prea multă presiune pe umerii ei. “Toţi îi spun că o să cîştige aurul, că o să-şi spulbere adversarii. Mai e mult pînă acolo, o să facem totul ca să urce pe podium. Şi eu sînt convins că poate să cucerească o medalie, dar trebuie să fim moderaţi în de­cla­raţii. Să dea Dumnezeu să fie să­nătoasă şi să aibă şi un pic de noroc, că valoare are!”, a încheiat Bercean.

Bilet de voie la prieten

Alina Dumitru are un prieten, dar îl vede foarte rar, pentru că stă mai mult prin cantonamente şi la concursuri. “Nu mă gîndesc la aşa ceva acum. O să am timp şi pentru viaţa personală”, a măr­tu­risit ea. “Mai rar la băieţi şi cu a­cor­dul meu”, a glumit antrenorul Florin Bercean. Tehnicianul a a­dău­gat. “Pe colega ei, Ioana Dinea A­luaş, am cununat-o. Acum, că nu a prins, din păcate, Olimpiada, i-am spus: «Mergi acasă şi fă un copil, vreau să-l botez!»”.

Complexul japonez

O singură adversară o sperie pe Alina Dumitru (foto, stînga) la turneul olimpic de la Beijing: japoneza Tani Ryoko (foto, dreapta). “Pot spune că am un complex în faţa ei. M-a bătut mai mereu. E micuţă şi foarte rapidă, campioană mondială de şapte ori. Acum a făcut însă doi ani pauză fiindcă a născut. Poate şi-a ieşit din formă”, spune Alina. În rest nu are frică. “Franţuzoaica, rusoaica şi cubaneza nu mă sperie. Le pot bate”, a încheiat ea.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  28 Aprilie 2008, 20:15

"Am toate adversarele pe laptop"/Si asta e un lucru fain/Dar pe salteaua de la Beijing/Tu nu te vei lupta online.

 •  21 Aprilie 2008, 00:01

/Visul orcarui judocan/Sa ia titlul european/Dar un lucru au uitat/Locul unu-i ocupat/In europa in lung si-n lat/Lectii de judo ai predat/Lui jossinet ii spunem noi/Ca este bun si locul doi/Dar mai ramine o-ncercare/La beijing sa fi CEA MAI TARE.

 •  19 Aprilie 2008, 23:53

Alina,ai un mare avantaj in fata oricarui adversar la J.O.,mai ales in fata japonezoaicei .De ce?Ptr ca tu esti crestin ortodoxa si adversara ta ,micuta din Japonia,nu e ,iar tu il ai pe Hristos in tine,ea nu e botezata .Ai mare putere,roaga-te ,si fa-ti cruce cand intri pe tatami si o vei bate pe ea si pe toate.Sa nu-ti fie frica de nimic caci Hristos e cu tine si Va fi si in China cu tine.Asa ca fruntea sus si Hajime!si apoi Soremade!E usor nu!?Sanatate si succes.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează