SPORTURI  »  BOX  »  DOAR LA RADIO

Nu e la TV

Articol de - Publicat miercuri, 27 februarie 2008 00:00

Nici o televiziune din România nu transmite meciul pentru titlul mondial al lui Lucian Bute, de sîmbătă dimineaţă

După ce a cucerit centura IBF la categoria supermijlocie, în faţa columbianului Alejandro Berrio, pe 19 octombrie 2007, Lucian Bute îşi va pune în joc titlul vineri noapte, în Canada, la Montreal. Mister KO îl va înfrunta pe americanul William Joopy, cel care între 1996 şi 2001 a deţinut centura WBA! Deşi întîlnirea se anunţă a fi una foarte spectaculoasă, nici o televiziune din România nu a reuşit să achiziţioneze drepturile de transmisie.

Inter box, clubul la care e legitimat Bute, cel care deţine drepturile, a tratat, se pare, cu trei televiziuni din România, suma avansată iniţial de canadieni fiind de 100.000 de dolari. Surse din cadrul Interbox au dezvăluit faptul că postul Kanal D a oferit suma de 50.000 de dolari, cea mai mare ofertă. "Ne interesează meciul, dar pretenţiile Interbox sînt exgerate", a declarat Cosmin Cernat, şeful Departamentului Sport de la Kanal D. Sport.ro şi Televiziunea Română, celelalte două canale media interesate de eveniment, nu au vehiculat încă nici o sumă.

Televiziunile nu se arată interesate de eveniment nu pentru că acesta nu stîrneşte interesul, ci mai ales pentru că ora la care se dispută e una imposibilă: cinci dimineaţa. În acel segment, nici o televiziune nu ar face o audienţă care să acopere suma cerută de canadieni.

Doar la radio

Românii interesaţi de meci vor putea doar asculta la Radio România Actualităţi, de la ora 4:45, transmiterea integrală a disputei dintre Bute şi Joppy. Adrian Fetecău va fi cel care va relata de la Montreal încercarea lui Bute de a-şi apăra centura IBF. Cei din străinătate pot prinde Radio România Actualităţi accesînd adresa www.srr.ro.

Peste 11.000 de bilete

Prevînzarea tichetelor pentru disputa dintre Lucian Bute şi William Joppy, programată la Centre Bell din Montreal, a atins o cotă de 10.700 de unităţi. Ofiţerul de presă al grupului Interbox, David Messier, a confirmat însă faptul că week-end-ul trecut s-a depăşit cifra de 11.000 de bilete vîndute, capacitatea arenei fiind de 12.000 de locuri.

Joppy atacă

Adversarul lui Bute, americanul William Joppy (foto), fost campion mondial WBA, nu se sperie de forţa românului. "Am o bună poziţie acum, la 37 de ani. Ştiu că oamenii cred despre mine că sînt prea bătrîn să mai fac box, dar m-am pregătit pentru lupta cu Bute doar cu pugilişti tineri. Sînt gata să-l înfrunt şi să-l bat pe Bute pentru fiul meu, Avon", a declarat Joppy, cel care are la profesionism 39 de victorii, dintre care 30 prin KO, 4 înfrîngeri şi un rezultat de egalitate.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
 •  29 Noiembrie 2009, 03:03

://tvr.ro/articol.php?id=73222&c=137

 •  25 Octombrie 2008, 22:19

BA MILIONARI RAPANOSI CHAR NU VA ESTE RUSINE CA NU A VAZUT MECUIL O TARA INTREAGA ? SA VA DEA DOMNUL ATATIA BANI IN MINUS CATA AUDIENTA NU ATI AVUT PE PERIOADA MECIULUI DE BOX AL LUI BUTE SI PE REST-UL MECIURILOR CARE NU VE-TI PLATI TRANSMISIILE /

 •  25 Octombrie 2008, 08:41

foarte urat din partea tuturor patronilor de televiziune k nu au transim meciul. pe ei nu-i intereseaza meciul ci sa castige. nesimtitii. daca as fi in locul lui lucian i-as lua pe toti la bataie si nici declaratii nu as mai da. acum el crede k canadienii il iubesc mai mult k romanii. si e adevarat daca e sa o luam asa pt k pe unii nici nu-i intereseaza de el. si totusi este un roman de-al nostru pe care il iubim si vrem si noi sa vedem meciurile lui. BRAVO LUCIAN K AI CASTIGAT!!!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează