STIRI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL STATELOR UNITE, AZI, ORA 21.00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT

Campionatul se decide în Brazilia! Hamilton cîştigă cursa din SUA. Vettel pe 2, Alonso pe locul 3

Hamilton i-a luat faţa lui Vettel şi a terminat pe locul 1 în SUA.
Hamilton i-a luat faţa lui Vettel şi a terminat pe locul 1 în SUA.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 noiembrie 2012 23:22

Nu a fost cursa lui Vettel, dar nici a lui Alonso. Cei doi piloţi rămaşi în cursa pentru titlul de campion mondial la piloţi au intrat de această dată în umbra lui Hamilton.

Britanicul a reuşit o cursă excepţională şi l-a depăşit pe liderul Vettel în turul 42. Pe urmă nu a mai făcut niciun pas greşit şi a reuşit să îşi îndeplinească un obiectiv: o ultimă victorie alături de McLaren.

Avantaj Vettel

Chiar dacă a ratat locul 1 în cursa din Texas, Vettel a reuşit totuşi să îşi ia un mic avantaj înaintea ultimei curse a sezonului. Neamţul a terminat pe locul 2, în faţa rivalului Alonso, care a încheiat pe podium.

Distanţa dintre cei doi este acum de 13 puncte, dar titlul nu este decis. Totul va depinde de ultima cursă a sezonului care va avea loc în Brazilia peste o săptămînă.

LIVETEXT:

turul 56: Vettel scoate cel mai rapid tur 1:39.347, dar Hamilton cîştigă Marele Premiu al SUA! Vettel termină pe doi, iar Alonso pe locul 3. Massa - 4, Button - 5, Raikkonen - 6, Grosjean - 7, Hulkenberg - 8, Maldonado -9, Senna - 10

turul 55: De pe locul patru, Massa scoate şi el un tur rapid: 1:39.743

turul 55: Hamilton are un tur şi mai rapid: 1:39.913

turul 54: Vettel reuşeşte cel mai rapid tur: 1:40.082, dar e la aproape două secunde în spatele lui Hamilton.

turul 53: Ultimele trei ture. Button a urcat pe locul cinci, în rest situaţia la vîrf este aceeaşi.

turul 50: Mai sînt şase ture pînă la final. Poziţiile nu se schimbă. Hamilton conduce, Vettel pe locul 2, Alonso pe 3, Massa pe patru.

turul 47: Alonso este la peste 31 secunde de Vettel. Şanse mici să mai prindă unul dintre primele două locuri în această cursă.

turul 45: Clasamentul la vîrf după 45 de ture: Hamilton, Vettel, Alonso, Massa, Raikkonen, Button, Grosjean, Hulkenberg, Senna, Maldonado.

turul 42: După un duel palpitant, Hamilton reuşeşte să îl depăşească pe Vettel şi e noul lider al cursei! Alonso rămîne pe trei.

Turul 40: Continuă duelul strîns între Vettel şi Hamilton. Cei doi sînt despărţiţi de mai puţin de o secundă. Alonso e tot pe trei. Massa îl depăseşte spectaculos pe Raikkonen şi urcă pe patru.

Turul 36: Button trece abia acum pe la standuri şi revine în cursă pe locul 6. Ordinea la vîrf se reface: Vettel, Hamilton, Alonso. Raikkonen e pe locul patru.

Turul 35: Locurile din frunte nu se schimbă. Alonso şi Vettel rămîn pe aceleaşi poziţii. Duel interesant între Vettel şi Hamilton, cei doi sînt despărţiţi de 0.659 secunde.

Turul 30: Clasament după primele 30 de ture: Vettel, Hamilton, Button, Alonso, Ricciardo, Raikkonen, Massa, Grosjean, Rosberg, Hulkenberg. Button nu a trecut încă pe la standuri.

Turul 23: Majoritatea piloţilor fac o oprire la standuri, aşa că ordinea la vîrf se schimbă: Vettel, Raikkonen, Hamilton, Massa, Alonso, Button,  Ricciardo.

turul 17: Webber are probleme cu maşina şi se retrage. Prin urmare, Alonso mai avansează o poziţie, acum e pe locul 3. Distanţa dintre Vettel şi Alonso este de aproximativ 12 secunde.

turul 16: Vergne de la STR Ferrari e primul care abandonează în cursa din Texas. Massa a ajuns pe locul 6.

turul 15: Clasamentul după primele 15 ture: Vettel, Hamilton, Webber, Alonso, Raikkonen,Hulkenberg, Massa, Di Resta, Perez, Senna.

turul 10: Nicio schimbare la vîrf. Massa face o cursă bună şi urcă pe locul 8.

turul 5: Vettel se menţine pe locul 1, în timp ce Alonso rămîne pe patru. Bătaie interesantă pentru locul doi între Hamilton şi Webber. Massa a ajuns pe locul 10.

turul 1: Se dă startul cursei. Vor urma 56 de ture. Cîteva monoposturi ies de pe circuit la una din curbe, dar revin la loc. Alonso a urcat pe locul patru, Vettel e pe locul 1.

ora 20.55. Toate cele 125.000 locuri de pe circuitul din Texas sînt ocupate! Cursa va începe în cinci minute.

ora 20.52. Între Vettel şi Alonso este o distanţă de 10 puncte în clasamentul piloţilor. Prin urmare, cursa din această seară poate fi decisivă!

ora 20:50. Marele Premiul al SUA este penultima cursă a anului. Fernando Alonso a mai avansat o poziţie pe grila de start după ce Ferrari a decis să îi schimbe cutia lui viteze lui Massa. Spaniolul va porni astfel de pe locul 7, deşi iniţial se clasase abia pe locul 9!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
brto
brto  •  19 Noiembrie 2012, 02:29
Postat de alexx88 pe 19 Noiembrie 2012, 00:45

@brto: Tu n-ai nici o treaba cu Formula 1. Trage o gura de apa si linisteste-te. Mai citeste si site-uri specializate, sportul asta nu e chiar ca in cartile de colorat. Faptul ca zici de 100 de ori ca Vettel e cel mai bun nu ajuta la nimic. In Monza tocmai fusese depasit de Alonso si era pe 5, iar in Singapore a primit victoria pe tava. Vettel a ratat doua sanse importante in seara asta. Prima, sa dovedeasca ca e competitiv cand e pus sub presiune. Nici nu a mai reusit sa intre in zona DRS dupa ce a fost depasit de Hamilton. A doua s-ar putea sa-l coste scump. In Brazilia va ploua, iar ploaia este cel mai mare egalizator de masini. Uitati-va doar la calificari, Silversone si Hockenheim 20

Eu zic ca tu te uiti pe carti de colorat, la Monza a inceput sa ii cedeze masina inainte sa fie depasit de Alonso, de asta a si fost depasit ca Alonso e prastie altfel, iar Vettel a demonstrat astazi ca e foarte bun sub presiune, rezistand zeci de tururi unui Hamilton cu DRS si o masina superioara, asa ca nu o mai da dupa cires, eu cred ca te-ai uitat la desene animate si vii sa comentezi aiurea, stiu ca doar si il urasti pe Vettel ca e cel mai bun, dar asta e viata, invatati sa acceptati, Vettel a demonstrat totul, si va demonstra si in Brazilia ca merita sa fie campion mondial, scriind istorie ca cel mai tanar triplu campion mondial

alexx88
alexx88  •  19 Noiembrie 2012, 00:45

@brto: Tu n-ai nici o treaba cu Formula 1. Trage o gura de apa si linisteste-te. Mai citeste si site-uri specializate, sportul asta nu e chiar ca in cartile de colorat. Faptul ca zici de 100 de ori ca Vettel e cel mai bun nu ajuta la nimic. In Monza tocmai fusese depasit de Alonso si era pe 5, iar in Singapore a primit victoria pe tava. Vettel a ratat doua sanse importante in seara asta. Prima, sa dovedeasca ca e competitiv cand e pus sub presiune. Nici nu a mai reusit sa intre in zona DRS dupa ce a fost depasit de Hamilton. A doua s-ar putea sa-l coste scump. In Brazilia va ploua, iar ploaia este cel mai mare egalizator de masini. Uitati-va doar la calificari, Silversone si Hockenheim 20

bun1cu
bun1cu  •  19 Noiembrie 2012, 00:28
Postat de flo_ax pe 19 Noiembrie 2012, 00:00

iti dai seama, ce superstitii avea legat de sapca aia care reprezentatul Pirelli o da pilotilor de pe podium :))))) Om de rahat, n-are stofa de gentleman. Alonso a fost moderat in declaratii dupa ce a fost scos din cursa de cei 2 piloti Lotus, baietica asta a facut crize de nervi de fiecare data cand nu i-a convenit ceva. Si azi a inceput sa planga in statie ca Lewis l-a depasit in plin trafic...

Este mare suferinta,dupa 2010 Alonso pierde din nou in fata lui Vettel.Te inteleg.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează