STIRI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Misterul Alonso

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 09:33

Formula 1 a pornit în ediţia actuală fără Fernando Alonso, campionul mondial din 2005 şi 2006. Spaniolul a suferit un accident pe 22 februarie, în timp ce se antrena pe circuitul din Barcelona, diagnosticul fiind de contuzie cerebrală.

Deocamdată, medicii nu i-au permis să intre în competiţie, sperînd ca acest lucru să se producă la următoarea cursă, cea din Malaysia, dar numai după efectuarea altor teste. Ceea ce ridică însă sprîncenele a mirare e cauza accidentului. Care nu a fost determinată încă şi, sugerează Ron Dennis, şeful de la McLaren, s-ar putea să nici nu fie aflată vreodată. Iniţial, a fost vorba de vîntul puternic care l-ar fi făcut pe Alonso să piardă controlul maşinii. Dar nu mai pare un motiv valabil. S-a eliminat varianta unei defecţiuni mecanice, după cum a spus pentru BBC un purtător de cuvînt de la McLaren. Pică şi posibilitatea ca Fernando să fi suferit o problemă cerebrală şi să-şi fi pierdut cunoştinţa înainte de a lovi zidul: verificările clinice la care a fost supus nu arată vreo iregularitate. Şi atunci, ce s-a întîmplat? Mister. Cert e că anul acesta F1 a pornit fără Nando pe grilă. Dar şi mai important e să se facă bine.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează