STIRI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Varianta lui Fernando Alonso » Primele declaraţii ale pilotului au cauzat tensiune la McLaren: "A fost ceva în neregulă cu maşina"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 martie 2015 15:48

Fernando Alonso a vorbit pentru prima dată după accidentul suferit în urmă cu o lună. Au circulat zeci de variante, unele semnalîndu-l pe pilotul de Formula 1 drept vinovat pentru impact.


Spaniolul s-a săturat de ipotezele apărute şi a decis să facă lumină. E vizibil deranjat de varianta oferită de McLaren, care îl indică pe el vinovat. 

"A fost ceva în neregulă cu maşina, s-a blocat direcţia, îmi amintesc accidentul şi exact asta s-a întîmplat. Dacă nu se vede pe sistemul de monitorizare este pentru că încă nu avem tehnologia adecvată. Poate n-o vom avea nici peste 10 ani, poate chiar niciodată. Ce pot să vă spun e că nu am făcut accidentul nici din cauza vîntului şi nici pentru că aş fi păţit eu ceva şi mi-aş fi pierdut cunoştinţa!", spune Alonso.


După 3 zile de spitalizare, Fernando şi-a sunat apropiaţii urlînd la telefon că îşi aminteşte totul, inclusiv problema cu direcţia, că simţise lovitura în spate, că vorbise cu organizatorii, că închisese radioul şi ERS-ul.

Ca să fie sigur că totul e în regulă cu el, Alonso şi-a făcut mai multe analize, nu doar la Barcelona, ci în multe alte oraşe din Europa. S-a asigurat că nu a suferit un accident cerebral, vreun şoc, paralizie, convulsii, probleme cu inima, ameţeli sau un atac de panică. 

Marca.com scrie că "sistemul de monitorizare înregistrează ce se întîmplă, însă nu şi ce nu se întîmplă. Se observă că volanul nu se roteşte cum trebuie, dar nu poate explica şi de ce nu se roteşte. Se vede cum frînează şi cum încearcă să evite accidentul, se vede că nu poate îndrepta volanul, dar nu se ştie de ce. Nici McLaren nu poate demonstra varianta susţinută, nici Fernando".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
201.
201.  •  04 Iunie 2015, 18:51

201.
201.  •  04 Iunie 2015, 18:48

201.
201.  •  04 Iunie 2015, 18:47

Vezi toate comentariile (5)
Comentează