GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GUVERNUL ROMÂNIEI

CORONAVIRUS / Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia! Motivul care a dus la această decizie

Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății
Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății

Articol de GSP - Publicat joi, 26 martie 2020 10:40

Victor Costache și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății în plină pandemie de coronavirus. Premierul Ludovic Orban îl va nominaliza ca ministru pe Nelu Tătaru, actualul secretar de stat.

La o lună de la apariția primul caz de coronavirus în România, Victor Costache a renunțat la funcția de ministru al Sănătății. El a făcut parte din Guvern timp de 5 luni. Decizia a fost confirmată și de Ludovic Orban, primul ministru al României, care a susținut o scurtă conferință de presă.

„În această dimineață, domnul ministru Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru din motive personale. Victor Costache a făcut parte aproape cinci luni din Guvernul pe care-l conduc. Am făcut făcut echipă și împreună am luat decizii importante și benefice pentru sistemul medical. Regret demisia lui, dar o pe de o parte o înțeleg. 

Domnului președinte Klaus Iohannis îi voi propune ca noul ministru al Sănătății să fie Nelu Tătaru, actualul secretar de stat. Face parte din minister și a fost, este și va fi în prima linia a luptei contra coronavirusului. Cunoaște foarte bine toate procedurile”, a declarat Ludovic Orban.

Victor Costache, neînțelegeri cu premierul Ludovic Orban

Se pare că Orban și Costache nu ar fi fost în cele mai bune relații în ultima vreme.

Neînțelegerile dintre premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății au dus la decizia luată de Victor Costache. Nelu Tătaru îi stârnește mai multă încredere primului ministru”, au explicat surse pentru Libertatea.

VIDEO »Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! 

Victor Costache dorea să testeze toți bucureștenii

Miercuri, Victor Costache afirma că toți cetățenii din București vor fi testați în scurt timp pentru COVID-19.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge «door to door», după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat Victor Costache pentru Pro TV.

Citește mai multe știri despre situația din România: 

6 cazuri de coronavirus la o biserică din București » Cum a reacționat BOR: „Nu există niciun pericol”

Studiu MIT: care sunt valorile de temperatură pe care le preferă COVID-19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
bigbolo
bigbolo  •  26 Martie 2020, 16:40
Postat de emil1986 pe 26 Martie 2020, 12:14

valyomanid4, dobb.toc mic, Testarea bucurestenilor nu se faceau cu teste rapide, specie de prost, ci cu cele care veneau din Coreea de Sud. Ca erau sau nu gratis, nu stiu. Asa au spus unele televiziuni, printre care si cele care le urmaresti tu in frunte cu A3. Pricepi, biivoole!

Ti-as spune ca esti prost, dar stiindu-te gigist, as face pleonasm.

2274784025875084
Marian Ionica  •  26 Martie 2020, 12:45

"Ii starneste incredere" :D :D :D

xclx
xclx  •  26 Martie 2020, 12:40
Postat de emil1986 pe 26 Martie 2020, 12:14

valyomanid4, dobb.toc mic, Testarea bucurestenilor nu se faceau cu teste rapide, specie de prost, ci cu cele care veneau din Coreea de Sud. Ca erau sau nu gratis, nu stiu. Asa au spus unele televiziuni, printre care si cele care le urmaresti tu in frunte cu A3. Pricepi, biivoole!

facebook. com/ionovidiuvasilescu/videos/433208797331207/ - asta ii profesionistu care vine ...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează