SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP, 19-20 APRILIE, BUCUREŞTI, ARENELE BNR, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

Revenire fantastică! » Sorana Cîrstea a învins-o pe Ana Ivanovici în Cupa Fed şi a adus primul punct României

Sorana Cîrstea a cîștigat primul meci la FED Cup, în fața Anei Ivanovici / foto: Cristi Preda +11   FOTO
Sorana Cîrstea a cîștigat primul meci la FED Cup, în fața Anei Ivanovici / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 13:07

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu încearcă să ducă România în Grupa Mondială II. În primul meci al zilei, Sorana a reuşit o victorie fantastică în faţa Anei Ivanovici, scor 3-6, 6-1, 6-2.

Sorana Cîrstea a început un pic temătoare partida cu Ana Ivanovici, iar sîrboaica s-a desprins la 3-0 în prima manşă. Jucătoarea noastră a început însă să-şi intre din ce în ce mai bine în joc spre mijlocul setului, iar la 5-3 a ratat mai multe mingi de break care ar fi putut să echilibreze setul. Serviciul a ajutat-o pe Ivanovici pentru 6-3, dar Sorana dădea semne clare că poate reveni în meci.

Şi a făcut-o!
Sorana a jucat aproape perfect în setul secund, a dat lovitură cîştigătoare după lovitură cîştigătoare, nu a mai făcut atît de multe greşeli neforţate şi tabela a consemnat îmbunătăţirile din jocul ei. Aşa că după două breakuri rapide, a dus scorul la 4-0. De acolo, Ana Ivanovici a dat semne de viaţă doar pentru cîteva minute cu un break la 30, dar Sorana a revenit cu un nou game cîştigat pe serviciul sîrboaicei şi a luat setul categoric, scor 6-1.

Revenire fantastică şi în decisiv
În setul al treilea orice se putea întîmpla, mai ales că jucătoarea noastră este recunoscută pentru căderile de formă! Din fericire pentru România şi pentru echipa de Cupa Fed, Sorana a fost din nou mai puternică, mai ales mental!

Asemănător cu finalul setului secund, sîrboaica a contat doar în primele gameuri cînd a şi făcut un break. Dar "Serena" Cîrstea a revenit de la 0-2 în decisiv şi a cîştigat 6 gameuri consecutive.

La 5-2, părea că meciul va continua după ce Ivanovici şi-a procurat 5 mingi de break, însă nu a fost deloc aşa. Toate au fost salvate şi ziua cea mare a Soranei Cîrstea s-a încheiat fantastic, cu un as, aducînd României primul punct în duelul cu Serbia. Cele două bune prietene s-au îmbrăţişat la final, Ana recunoscîndu-i superioritatea Soranei în acest prim meci din barajul Cupei Fed.

Fanii au fost senzaţionali!
Un aport semnificativ la succesul Soranei l-au avut şi spectatorii prezenţi în număr foarte mare la Arene. Au încurajat-o tot meciul, iar Cîrstea i-a răsplătit cu o victorie imensă, un succes care ar putea fi decisiv pentru calificarea în Grupa Mondială II.

Partida Simonei a fost întreruptă de ploaie
Simona Halep a început jocul cu Bojana Jovanovski la cîteva zeci de minute după Sorana Cîrstea, dar nu a avut noroc. Ploaia a început încă din primul set, cînd a 5-a jucătoare a lumii conducea cu 3-1. Şansele ca meciul să se reia astăzi sînt minime.

Mîine, ora 12:00
Simona Halep-Ana Ivanovici
Sorana Cîrstea-Bojana Jovanovski
Irina Begu, Monica Niculescu-Jovana Jaksici, Nina Stojanovici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (67)
bamse1901
bamse1901  •  20 Aprilie 2014, 12:08

FELICITARI

plischi
plischi  •  20 Aprilie 2014, 07:46

rareori mi se-ntampla sa pierd un pariu din cauza unei partide, dar sa ma bucur fiindca s-a intamplat asa! bravo Sorana, chiar nu credeam!

myty77
myty77  •  19 Aprilie 2014, 19:14
Postat de glorie pe 19 Aprilie 2014, 15:39

La dublu, in turneele normale, se joaca un tie-break pana la 10 in loc de setul 3. Iar in seturile precedente, daca se ajunge la 6-6, se joaca tie-break normal la 7.

Mersi.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează
Close