INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Schimbări majore în Top 10 cele mai scumpe transferuri din istorie » Cum arată ierarhia după ultimele lovituri

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 11 iulie 2014 18:39

Evenimentele din ultimele săptămîni au dat peste cap topul celor mai scumpe transferuri din istoria fotbalului. Sînt deja două nume noi, iar perioada de mercato nu s-a încheiat încă.
Imediat după cîştigarea Ligii Campionilor de către Real Madrid, Gareth Bale a devenit oficial şi fără nici un semn de întrebare cel mai scump transfer. "Galacticii" au plătit un bonus de 9 milioane după ce au cîştigat "La Decima", iar suma încasată de Tottenham a ajuns la 100 de milioane de euro.

Chiar înainte de startul Mondialului, PSG oficializa transferul lui David Luiz de la Chelsea. Şeicii au scos 62 de milioane din buzunar, iar brazilianul urca pe 8. Astăzi a căzut o poziţie, iar Radamel Falcao a părăsit topul, după ce Luis Suarez a ajuns la Barcelona pentru 90 de milioane de euro! Suficient pentru a intra pe podium, după Bale şi Ronaldo.

Interesant este că primii 3 jucători evoluau în Premier League înainte de a intra în top şi toţi au ajuns în La Liga.

5 jucători a cumpărat Real Madrid din top 10, cheltuind aproape 400 de milioane de euro, ceilalţi au fost acontaţi de Barcelona (3) şi PSG (2)

Top 10
1. Gareth Bale - 100M € (de la Tottenham la Real Madrid)
"Galacticii" plătiseră în 2013 iniţial 91 de milioane pentru transferul galezului, însă suma finală a crescut după cîştigarea Ligii Campionilor, englezii primind un bonus de 9 milioane.

2. Cristiano Ronaldo - 94M € (de la Manchester United la Real Madrid)
În 2009, după ce a fost reales ca preşedinte al Realului, Florentino Perez a dat o primă lovitură. L-a cumpărat pe Ronaldo pentru 94 de milioane de euro! Recordul istoric a rezistat pînă în acest an.

3. Luis Suarez 90M € (de la Liverpool la Barcelona)
După un sezon fabulos în Anglia, unde a marcat 31 de goluri, uruguayanul a prins un transfer spectaculos în La Liga. Nu va putea juca însă pînă în octombrie, fiind suspendat 4 luni de FIFA după ce şi-a muşcat un adversar la Mondial

4. Neymar Jr. 86,2M € (de la Santos la Barcelona)
Suma oficială a mutării le-a dat mari bătăi de cap catalanilor. Deşi au anunţat în primă fază că tranzacţia se ridică la 57 de milioane de euro, ulterior s-a dovedit că aceasta ajunge la 86,2 milioane! Preşedintele Sandro Rosell şi-a dat demisia după ce adevărata sumă a ieşit la iveală.

5. Zinedine Zidane 75M € (de la Juventus la Real Madrid)
Opt ani de zile a rezistat transferul francezului pe primul loc în top, pînă în 2009, cînd Real Madrid a băgat din nou mîna adînc în buzunar. Zidane e şi astăzi la gruparea din Madrid, preluînd recent echipa a doua.

6. Zlatan Ibrahimovici 70M € (de la Inter Milano la Barcelona)
Singura afacere din top care include şi un schimb de jucători. Italianii s-au ales doar cu 45 de milioane de euro pentru suedez, însă l-au primit şi pe Samuel Eto'o. Zlatan a stat însă doar un sezon în Spania.

7. Ricardo Kaka 67,2M € (de la AC Milan la Real Madrid)
Real spera să dea lovitura cu Kaka în 2009, însă transferul său a fost o decepţie. Brazilianul a stat mai mult accidentat, iar în meciurile în care a jucat a fost doar o umbră a marelui fotbalist de la AC Milan.

8. Edinson Cavani 64M € (de la Napoli la PSG)
Uruguayanul a devenit anul trecut cel mai scump transfer din istoria campionatului Franţei. Alături de Ibrahimovici, Cavani e motorul celor de la PSG şi speranţa unui eventual trofeu european.

9. David Luiz 62M € (de la Chelsea la PSG)
Chiar înainte de startul Mondialului, PSG şi-a întărit arsenalul de vedete cu fundaşul lui Chelsea. Astfel, francezii se vor baza din viitorul sezon pe cuplul de stoperi ai naţionalei Braziliei, David Luiz - Thiago Silva.

10. Luis Figo 61,7M € (de la Barcelona la Real Madrid)
Unul dintre cele mai controversate transferuri din istorie şi singurul din Top 10 efectuat între două mari rivale. Chiar şi la 14 ani distanţă, mutarea lui Figo la Real Madrid se menţine încă în primele 10 mutări.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
luciano86
luciano86  •  12 Iulie 2014, 12:33

imi pare rau de PSG... au dat milioane pe fundasii care au luat 7 boabe de la germania... fundasii pacii :)) hai sa zicem ca au fost obositi + stresul ca jucau acasa.... dar totusi... 7 frate!

banciuu
banciuu  •  11 Iulie 2014, 20:16

Sume indecente.Fotbalul an de an se degradeaza.Pacat,era un sport minunat.

imp3rator
imp3rator  •  11 Iulie 2014, 19:53

total gresite informatiile din aritcol.............cel mai scump transfer este cel al lui neymar la barcelona...in actele oficiale s-au trecut doar 57 de milioane,dar dupa investigatii ulterioare s-a dovedit frauda facuta de barcelona si banii care s-au platit in total au fost 111.7 milioane.......

Vezi toate comentariile (6)
Comentează