GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Caz închis! Veste cruntă primită de cei 8 inculpaţi din Dosarul Transferurilor: "Nu mai au acest drept!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 iulie 2014 21:37

Cei opt oameni din fotbal condamnaţi definitiv în Dosarul Transferurilor au epuizat căile naţionale de atac, după ce ICCJ a respins, azi, definitiv cererile acestora de recurs în casaţie, aceasta fiind ultima cale naţională de atac din acest proces, potrivit unor surse judiciare. 

Fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gică Popescu şi Mihai Stoica au depus, la Curtea de Apel Bucureşti, recursuri în casaţie, prin care au cerut să se constate dacă pedepsele din Dosarul Transferurilor de jucători au fost în conformitate cu legea.

Potrivit prevederilor legale, rolul recursului în casaţie este de a cere înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să stabilească dacă hotărîrea atacată este în conformitate cu regulile de drept aplicabile.

ICCJ a respins, vineri, definitiv cererile acestora. "Respinge, ca inadmisibile, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Popescu Gheorghe, Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Borcea Cristian, Becali Ioan, Becali Victor şi Neţoiu Gheorghe împotriva deciziei nr.222 din 04 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală.

Respinge cererile de suspendare a executării deciziei penale atacate formulate de inculpaţii Popescu Gheorghe, Neţoiu Gheorghe şi Stoica Mihai. Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de inculpatul Copos Gheorghe, pe care şi-a însuşit-o şi inculpatul Stoica Mihai. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de cîte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat", se arată în încheiere.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că, prin respingerea cererilor de recurs în casaţie a celor opt oameni de fotbal, acest caz este închis definitiv, pentru că s-au epuizat toate căile naţionale de atac.

Sursele menţionează că inculpaţii mai au posibilitatea introducerii unei cereri de revizuire, dar că, de vreme ce nu au făcut-o pînă la acest moment, înseamnă că nu au probe suficiente pentru aceasta.

Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
viorescu
viorescu  •  26 Iulie 2014, 23:38

Borcea, netoiu si becali sa stea acolo pina se va reinfiinta craiova, aia continuatoarea continuatoarei continuatorilor maximei...Imi pare rau ca nu sint acolo si mitica si nashul, "la schimb" cu gica popescu.

bamse1901
bamse1901  •  26 Iulie 2014, 09:55

pot merge mai departe la tribunalul international

red77
red77  •  26 Iulie 2014, 08:57
Postat de lord_of_the_drinks pe 26 Iulie 2014, 03:35

Sincer, mie de Popescu imi pare rau. El e victima colaterala in toata afacerea asta. Parca prea sever a fost pedepsit, mai ales ca areturnat si banii. Chiar si Stoica are o pedeapsa exagerata. In acelasi timp, pedepsele Becaliotilor, a lui Borcea sau Copos, mi se par chiar foarte blande si insuficiente, la cat au putut insela Statul aceste lepre. Mai grav e ca nu au nici un pic de mustrare de constiinta...

ce a returnat popescu ? impozitul pe suma in cauza si atat ! ar fi cum tu ai fura o masina si datorita spiritului civic care este urias in tine te duci la fisc o treci pe numele tau si platesti impozit ! cam asa facu domnul popescu ! ca sportiv a fost urias insa si-a facut-o cu mana lui .

Vezi toate comentariile (27)
Comentează