INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ATAC

Srgian Luchin îl atacă pe Constantin Anghelache: "Un ipocrit, crede că toţi în jurul lui sînt proşti!" » Ce spune despre transferul la Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 17:54

Fundaşul Srgian Luchin, 28 de ani, a vorbit despre modul în care a plecat de la Dinamo în iarnă şi despre eventuala sa mutare la Steaua. Luchin atacă actuala conducere a "cîinilor", în special pe preşedintele Constantin Anghelache, pentru modul în care s-a purtat cu jucătorii "moşteniţi" de la vechea conducere.

"În continuare sînt sub contract cu Botev, un an şi jumătate, mă pregătesc şi joc aici pînă se va realiza un transfer. Există şi posibilitatea să rămîn aici. 
Lucurile stăteau foarte bine din punct de vedere sportiv, totul părea roz, dar din păcate după doar 6 luni au apărut probleme la nivel politic ce au afectat sponsorul principal, banca. Am fost anunţaţi că bugetul va scădea drastic şi cine nu va accepta noile salarii să îşi caute echipă. Mai bine de 10 jucători au plecat. Acum avem în componenţă fotbalişti de la echipa a doua, tineri, juniori sau jucători veniţi liberi de contract de la alte echipe din Bulgaria",  a declarat Luchin la Dolcesport.

"Am fost forţat să plec de la Dinamo!"

Fundaşul a explicat şi condiţiile în care a plecat de la Dinamo, alături de Curtean: "Mi se pare ipocrit să dai declaraţii ca domnul Anghelache, care crede că toţi în jurul lui sînt proşti. Am fost rugaţi, între ghilimele, să plecăm de la Dinamo, dacă nu doream să reziliem contractul aveau ei metodele lor să ne facă să acceptăm. N-a fost deloc cum a zis el, că am vrut noi să plecăm de la Dinamo, practic am fost forţaţi să facem asta!

Cînd am văzut ce a zis de Rus (n.r. Anghelache declarase că dacă Rus are vreo ofertă după plecarea de la Dinamo se va sinucide), chiar mă rugam să-şi găsească un angajament cît mai repede. Văd că nu s-a întîmplat nimic pînă acum. Tatăl lui Rus are un arsenal întreg de arme aşa că poate să-l împrumute! Glumesc, dar sincer mi se pare atît de... Prin declaraţiile pe care le face Anghelache şi modul în care decurg discuţiile cu el, n-are pic de respect faţă de jucători şi asta nu e un lucru bun pentru fotbalul românesc, să ai astfel de oameni în conducere"

"Au vrut să scape de jucătorii aduşi de vechea conducere! Românisme..."

"S-a zis că aveam salarii mari, dar ştiam şi noi, şi toată lumea că nu era diferenţă mare între salariile noastre şi cele ale noilor veniţi. Noua conducere nu a fost încîntată să aibă în lot jucători aduşi de vechea conducere, au fost românisme să zic aşa. De-asta au vrut să scape de mine, Cătălin Munteanu, Curtean, Bălgrădean, Rus. Dar văd că le merge bine, sînt pe drumul cel bun, nu le port pică, am tot respectul faţă de clubul Dinamo", a explicat Luchin.

"M-am ataşat de tot ce înseamnă Dinamo"

"Sînt în contact cu mai mulţi impresari, mai multe cluburi, discut, dar momentan sînt la Botev. Nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. Poate mîine voi fi altundeva. Am discutat cu Steaua, ştiu că are nevoie de mine, dar nu am mai multe detalii. Am trecut prin asta acum trei ani cînd am mers de la Timişoara la Dinamo, nu mi-a fost uşor, nu credeam că am făcut alegerea bună, dar m-am ataşat de colegi, de suporteri, de tot ce înseamnă Dinamo. Am petrecut doi ani şi jumătate acolo, am cîştigat trofee. Lumea uită, în Timişoara au fost reacţii la început, dar sînt în continuare iubit acolo. Au fost scandări la meciul direct dar pe mine nu m-au afectat, m-au ambiţionat. Eu sînt profesionist, din ofertele pe care le am voi alege ce e cel mai bine pentru mine şi famila mea.

Am vorbit cu selecţionerul, i-am cerut părerea despre ofertele care erau la momentul respectiv, m-a sfătuit să merg la Steaua. Nu depinde doar de mine acest transfer, vom vedea, nu pot să spun mai multe acum", a mai declarat Luchin.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (75)
belamy
belamy  •  01 August 2014, 13:58
Postat de thedronius pe 01 August 2014, 10:03

Si dupa Matei si Rotariu sa mai scapati si de Lazar si gata. Puteti sa faceti in liniste o echipa traznet. Pentru Liga 2...

se vede ca esti priceput.....cu ei in echipa jocul a fost de liga a II a................daca taceai, filozof ramaneai.

ciocaneanu
ciocaneanu  •  01 August 2014, 12:59

Se potriveste perfect ceea ce spune cu caracterul oneros al lingatorului ceausist. Obraznic, fara character, samd. Cita vreme e Anghelache in conducere, nu prea sint sanse de mai bine!

thedronius
thedronius  •  01 August 2014, 10:03
Postat de belamy pe 01 August 2014, 07:26

daca si "gloaba ingelata" sau inglodata este fotbalist.......eu sunt F-16. dinamo sa mai "scape" de doi salariati: matei si rotariu......abia atunci vom avea sansa sa se construiasca ceva in liniste si fara figuri.

Si dupa Matei si Rotariu sa mai scapati si de Lazar si gata. Puteti sa faceti in liniste o echipa traznet. Pentru Liga 2...

Vezi toate comentariile (75)
Comentează