INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Xabi Alonso a renunţat la naţionala Spaniei, după ce a cîştigat tot ce se putea cu aceasta

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 27 august 2014 20:28

După retragerea din naţionala Spaniei a lui Xavi, fotbalistul Barcelonei, acum a venit rîndul ca şi Xabi Alonso, jucătorul lui Real Madrid, să spună adio fostei campioane mondiale.

"Închei o etapă glorioasă, care a început în urmă cu 11 ani. Am făcut parte din generaţia istorică ce a împlinit visele a milioane de fani, realizînd o performanţî unică prin cîştigarea unei Cupe Mondiale şi a două Campionate Europene în 4 ani", a spus Xabi, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Spaniole de Fotbal.

Mijlocaşul Xabi Alonso este al cincilea cel mai selecţionat jucător al Spaniei cu 113 meciuri, el debutînd în 2003 într-o partidă amicală cîştigată cu 4-0 împotriva Ecuadorului. Fotbalistul a cîştigat cu naţionala sa Cupa Mondială din 2010 şi Campionatele Europene din 2008 şi 2012.

Fotbalişti retraşi din naţionalele lor după Cupa Mondială din Brazilia
Didier Drogba
Miroslav Klose
Xavi
Xabi Alonso
David Villa
Frank Lampard.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ashes
ashes  •  27 August 2014, 21:27

Philipp Lahm, Per Mertesacker? si ei s-au retras in caz ca nu stiati

Vezi toate comentariile (1)
Comentează