INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

DEZBATERE GSP.RO Ar trebui demis Costel Gâlcă? 5 motive pentru care ar trebui să plece

Costel Gâlcă în autocarul Stelei, imediat după dezastrul cu Ludogoreț, foto: GSP
Costel Gâlcă în autocarul Stelei, imediat după dezastrul cu Ludogoreț, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 11:25

A fost cel de-al 13-lea meci din scurta perioadă petrecută de Costel Gâlcă pe banca Stelei. Mulţi ar spune că e prea devreme ca antrenorul Stelei să fie demis sau să se gîndească la demisie. Dar este, oare?

GSP.RO îţi oferă 5 motive pentru care Costel Gâlcă ar trebui să părăsească gruparea din Ghencea.

1. Două obiective majore, două ratări. Prima a fost Supercupa. Şansa unui debut cu trofeu la o echipă obişnuită în ultimii doi ani să se ridice la nivelul aşteptărilor în momentele-cheie. Astra a cîştigat cu 5-3 la penaltyuri, s-au auzit primele dezaprobări din tribune. A venit a doua ratare majoră, calificarea în Ligă. Pe lîngă prestigiu, Steaua a pierdut milioane bune de euro.

2. Care e pînă la urmă tactica Stelei? Sistemul de rotaţie propus în cele 13 meciuri a creat mai multă confuzie, decît satisfacţie. În Liga 1, în cinci etape, Gâlcă a rulat 22 de jucători, fără vreun integralist, iar rezultatele s-au văzut cu Ceahlăul, acolo unde a început cu rezervele şi a terminat cu jucătorii de bază, fără succes. Aseară, l-a schimbat pe Sînmărtean, cel mai bun de pe teren, şi l-a introdus pe Filip, mutare ciudată.

3. Cazul Claudiu Keşeru. În ciuda faptului că a demonstrat că s-a adaptat în România şi că poate înscrie la foc automat, Keşeru a fost prins în jocul de rotaţie al lui Gâlcă, antrenorul Stelei avînd încăpăţînarea de a-l ţine pe bancă în momentele decisive ale sezonului. Ieri, Keşeru a fost titular, însă nu a impresionat decît cu dăruirea de pe teren.

4. Au reapărut accidentările. Daca în perioada Reghecampf problema accidentărilor s-a evaporat, în mandatul lui Gâlcă acestea şi-au făcut apariţia. Lemnaru s-a rupt în primele minute jucate, Gardoş în perioada de pregătire, Arlauskis a dat emoţii înainte de Ludogoreţ, iar afacerea Cristi Tănase s-a transformat într-un fiasco.

5. Gâlcă nu pare un bun comunicator. În ciuda faptului că discută problemele importante cu jucătorii, Gâlcă şi-a îndepărtat vestiarul, lucru pe care i-l reproşează şi galeria. Eforturile sale de a-i apropia pe jucători au dat naştere unor declaraţii hilare. De exemplu, imediat după dezastrul de aseară, Gâlcă a spus despre jucătorii săi că sînt nişte eroi.

Steaua este pe locul 2 în campionat, la un punct în spatele Petrolului, avînd cel mai bun atac din competiţia internă. Antrenorul Stelei e civilizat, are o bună relaţie cu presa, iar Cristian Geambaşu, editorialistul GSP, a remarcat atitudinea specială pe care încearcă să o readucă în fotbalul românesc.

E, însă, de ajuns?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (297)
gigelos
gigelos  •  28 August 2014, 23:27

Sincer , nu ma intereseaza prea mult dar baiatul este cuminte , plin de bun simt cum a fost si ca jucator , dar din pacate nu are cojones . Nu poti sa fii antrenor la Steaua cu atitudinea asta . Chiar daca nu vrei sa te certi sa nu provoci conflicte , tensiuni natura postului nu te lasa . Esti antrenor la Steaua nu la liga a 3-a . Poate o sa devina antrenor mai tarziu , acum este antrenor de tineret dar cine l-a pus a vrut un antrenor umil , ascultator , sa nu creeze probleme . Vindem primul 11 ? Il vindem sefu , n-are nimic , ne descurcam ! Ne descurcam ok dar se mai termina si bulanul asta . Vezi acum . Pacat ca iti ia banii din buzunar ,auzi Ludogoret....

winer1
winer1  •  28 August 2014, 22:32

Daca il dati afara, va urez sa vina hagi sau lacatus ! hai ca merge si ilie stan....

dlq1
dlq1  •  28 August 2014, 21:23
Postat de dlq1 pe 28 August 2014, 21:17

TREBUIE NEAPARAT DEMIS ! n-are glas, n-are forta mentala, n-are tarie de caracter. Jucatorii obosesc mult mai rapid si fac meciuri chinuite jucand asa cum am scris mai sus. ARE n secunzi si niciunul ni-i spune ca greseste cu stilul asta deci si tot staff-ul demis. Si pe timpul lui Piturca se chinuia echipa dar cel putin nimeni (afara de Jiji) nu dadea declaratii sforaitoare cum o face cu atata emfaza Galca ! Auzi tu : nici nu ne gandim la penalty-uri, pai daca s-ar fi gandit ar fi luat masuri pe cand asa vai de STEAUA lui !!!!Comentariul tău...

Pe de alta parte a nu se uita declaratiile lui Latovlevici ca ce-i trebuie Stelei anul asta cupe europene...deci si starea psihica a jucatorilor este rea Cine-i vinovat de astea toate? GALCA !! du si calul si caruta cat de departe Galca!!Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (297)
Comentează