INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Radamelific » Manchester United l-a luat pe Radamel Falcao chiar în ultima zi de mercato. Topul transferurilor din această vară

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:07

Atacantul columbian a fost împrumutat pentru un sezon cu 12 milioane de euro de la Monaco şi va cîştiga 12 milioane pînă în 2015. Mutarea definitivă va mai costa 53 de milioane la vară.

Nimeni nu a cheltuit în această vară nebună de mercato, care nici nu resimte criza, ca Manchester United! Aproape o cincime din banii plătiţi pentru achiziţii în Premier League stau în dreptul lui Van Gaal, managerul olandez cheltuind însă invers proporţional cu rezultatele pe banca "diavolilor".

Tare l-a enervat remiza albă cu Burnley, încît a hotărît că mai e nevoie, urgent, de un atacant. Şi l-a luat împrumut pe Radamel Falcao. Chiar în ultimele ore ale perioadei de transferuri a învins concurenţa!

L-a suflat rivalei City
Curtat de Real Madrid, Juventus, Arsenal, Valencia şi, mai nou, de Manchester City, columbianul de 28 de ani va evolua, cel puţin pînă la finele sezonului, pe Old Trafford. Nu l-a cumpărat pe starul lui AS Monaco, cum se grăbise cotidianul AS să-l transfere definitiv cu 65 de milioane de euro, ci a achitat numai 12 milioane de euro pentru împrumut, avînd opţiune de a-l lua definitiv abia la vară. Radamel a efectuat ieri vizita medicală şi va cîştiga 12 milioane stagional, cu două mai puţin decît salariul său la echipa din Principat.

Columbianul a fost titularizat de antrenorul Leonardo Jardim doar o singură dată (la 1-0 cu Nantes) de cînd şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior la genunchiul stîng, în ianuarie, marcînd două goluri.

632477-top-united.jpg

Chicharito împrumutat la Real
Madrilenii s-au consolat după ratarea lui Falcao cu un atacant care nu mai intra în planurile lui Van Gaal. Chicharito Hernandez a fost împrumutat tot pentru acest sezon, mexicanul completînd la Real un compartiment în mare suferinţă. United va încasa 2,5 milioane de euro şi le-a oferit spaniolilor şi opţiunea de cumpărare.

Zenit l-a luat pe Bart Simpson!
Villas-Boas a închis mercato la Zenit cu un personaj american de desene animate. Dacă a cheltuit puţin în această vară, 23 de milioane de euro pentru Garay şi Javi Garcia, antrenorul portughez s-a completat cu Bart Simpson. A făcut şi vizita medicală la St. Petersburg :), a fost şi prezentat de AVB şi devine mascota liderului din Rusia!

186 de milioane de euro a investit Man. United în transferuri de la venirea managerului Van Gaal

2,4 miliarde $ au cheltuit în această vară pentru achiziţii cluburile Europei, 85% din sumă revenind primelor 5 campionate de top, Anglia, Spania, Germania, Italia şi Franţa

NOUL MAN. UNITED: De Gea - Rafael, Jones, ROJO SHAW - HERRERA, BLIND, DI MARIA - Van Persie, Rooney, FALCAO

632476-top-transferuri.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bobinatul
bobinatul  •  02 Septembrie 2014, 11:58

Inafara de Falcao, niciunul dintre transferurile lui MUTD nu isi merita banii...Inclusiv Di Maria care a costat 75 de milioane (?!).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează