INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

UEFA introduce noi reglementări din sezonul viitor al Ligii Campionilor

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 23:25

Paşaportul biologic, folosit în lupta împotriva dopajului, va fi introdus în Liga Campionilor de la ediţia 2015/2016 a competiţiei, a anunţat UEFA.
"Dopajul care nu este detectat prin analiza directă poate fi descoperit prin schimbările din profilul biologic al jucătorului", a explicat secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, informează Mediafax.

Infantino a mai precizat că în competiţiile UEFA va fi implementată cu efect imediat o nouă procedură în cazul comoţiilor cerebrale.

"În cazul unei posibile comoţii cerebrale, arbitrul va putea întrerupe jocul cel mult trei minute, pentru a permite evaluarea jucătorului de către medicul echipei sale. Fotbalistul respectiv poate reveni în joc doar dacă medicul îi va confirma arbitrului că jucătorul este apt", a spus Gianni Infantino.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
johnitza
johnitza  •  19 Septembrie 2014, 10:35

Pasaport biologic... parca ar fi guvernul Romaniei si constructia de autostrazi... daca vor sa depisteze dopajul, sa faca analize de sange pe langa cele de urina si gata. Costuri mult mai mici, rezultate garantate. Poate ne dau si noua detalii superiorii de la Nyon despre modalitatea in care se detecteaza "schimbarile in profilul biologic" si ce inseamna exact acest lucru, cum vor fi suspendati jucatorii si care vor fi justificarile. Eventual un exemplu concret. In cazul Bale e nevoie de o analiza "ochiometrica" doar...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează