SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

CSM Bucureşti, turneu important cîştigat în Europa!

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 octombrie 2014 21:27

Echipa pregătită de Miroslav Aksentijevici şi-a arătat astfel intenţiile din acest sezon, anunţîndu-se o candidată la cîştigarea campionatului în România.


CSM Bucureşti a participat săptămîna trecută la un puternic turneu internaţional în Franţa, la Istres, alături de campioana Franţei, RC Cannes, de Istres, Fujian Sunlight City (China) şi Asterix Kieldrecht (Belgia). A fost a 14-a ediţie a "Trofeului Femina", unul devenit tradiţional.

Locul 4 în ediţia trecută în Divizia A, CSM Bucureşti s-a întărit considerabil în această vară şi şi-a propus un obiectiv extrem de îndrăzneţ: să cîştige în premieră campionatul României.

Debutul împotriva chinezoaicelor de la Fujian a fost unul lansat: 3-0 la seturi, la 20, 22 şi 11, Kremena Kamenova 13 puncte si Krystle Esdelle 10, fiind cele mai importante jucătoare ale CSM-ului. În jocul doi, contra gazdelor, bucureştencele au repetat rezultatul. Evoluţia a fost una fără greşeală, iar seturile s-au încheiat la 19, 20 şi 12. Forţa adversarilor a venit gradat pentru "tigroaice", dar acest lucru nu a contat la fileu. Nici belgiencele de la Asterix Kieldrecht, nu au reuşit să le ia măcar un set româncelor. După 25-13, în setul doi au fost ceva emoţii, dar CSM s-a impus cu 32-30. Ultimul, jucat pînă la 15, a revenit tot româncelor: 15-11.

Victorie în faţa fostei campioane a Europei
A urmat cel mai dificil meci, cel în faţa campioanei Franţei, RC Cannes, campioana Europei în 2002 şi 2003. CSM Bucureşti nu a avut însă probleme în faţa multinaţionalei franceze, cîştigînd clar în trei seturi la 21, 18 şi 7. Kremena Kamenova, 12 puncte, Roxana Bacşiş 8, Krystle Esdelle şi Natasa Siljkovici cîte 7 au reuşit cele mai multe puncte. Cu patru victorii din patru, fără set pierdut, CSM s-a calificat în finală.

Mai greu a doua oară cu belgienele
Asterix Kieldrecht, formaţia belgiană, a ieşit din nou în faţa româncelor în ultimul act. Şi a fost un joc mult mai strîns mai ales că adversarele au luat primul set, 26-24. Sîrbul Miroslav Aksentijevici a reuşit însă să-şi motiveze jucătoarele, iar CSM a întors scorul, 25-17, 27-25, finala jucîndu-se două seturi din trei pentru că bucureştencele nu mai prindeau avionul spre ţară, altfel!
Cu trofeul în bagaje, CSM a mai cîştigat şi cîteva premii individuale. Karla Klaric, ce mai bună jucătoare la preluare, Nataşa Siljkovici, cea mai bună la blocaj şi Marina Vujovici, cel mai eficace libero.

Meci greu la Tg. Mureş
Nici nu s-au întors bine din Franţa că bucureştencele au plecat la drum. Ele vor juca miercuri (17:15, Digi 3), la Tg. Mureş, partida restanţă din etapa a doua în compania echipei locale Medicina Tg. Mureş. "Ne aşteaptă un meci greu, fiind foarte greu de cîştigat la Tg. Mureş", a declarat Claudia Gavrilescu. CSM speră să tureze motoarele la maximum pentru a fi pregătită sută la sută pentru confruntarea de cinci stele cu rusoaicele de la Uralocika Ekaterinburg, din luna noiembrie, în primul tur al Challenge Cup. Uralocika, un nume mare în Europa, care are în vitrină nu mai puţin de opt trofee ale Ligii Campionilor!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
secundul
secundul  •  22 Octombrie 2014, 00:12

Pai CSM a adus jucatoare din nationala Italiei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează