FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

Toni Doboş, doi ani şi jumătate cu suspendare în Dosarul Valiza, după ce şi-a recunoscut vinovăţia

Articol de GSP - Publicat joi, 18 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 decembrie 2014 16:52

 

Procurorii DNA au remis azi un comunicat în care precizează că Toni Doboş şi-a recunoscut vinovăţia pentru fapta de complicitate la dare de mită în Dosarul Valiza. Conform înţelegerii cu procurorii semnate de fostul manager general al lui U Cluj, pedeapsa în cazul lui va fi de doi ani şi jumătate cu suspendare.
Practic, Doboş admite că l-a ajutat pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali, să le transmită jucătorilor de la U Cluj oferta de 1,7 milioane de euro ca să nu piardă meciul cu CFR Cluj.

Iată comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului DOBOŞ ANTON, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboş Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.

Acestea constau în apărarea corectă a şanselor de joc şi realizarea obiectivelor de instruire şi performanţă stabilite de club, pentru obţinerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboş Anton a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DOBOŞ ANTON împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti."

Procurorii DNA au reluat în octombrie ancheta în cazul lui Anton Doboş. Aceştia n-au mai mers înainte cu cercetările în cazul lui din cauza accidentului rutier suferit de fostul internaţional în 2008.

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită în Dosarul "Valiza". În acelaşi dosar, Victor Piţurcă a primit un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino au primit cîte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte, doi ani cu suspendare.

Judecătorii au dispus confiscarea celor 1.700.000 de euro pe care jucătorii Universităţii Cluj urmau să-i primească în cazul în care o împiedicau pe CFR Cluj în ultima etapă a sezonului 2007-2008, iar Steaua ar fi devenit campioană.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (128)
zold8
zold8  •  19 Decembrie 2014, 15:17
Postat de polistul68 pe 19 Decembrie 2014, 08:47

ce spui tu, poate e adevarat....dar ce a facut becali e de domeniul SF-ului.....asta chiar a enervat pe toata lumea, chiar a jignit pe toata lumea. Vezi stenograma discutiei cu Radoi, in cazul Valiza..in care Mirelus il intreaba daca tel sunt ascultate....Jiji chiar se credea stapinul fotbalului.. Sunt ferm convins ca si cei de la CFR au facut timpenii....dar au fost suficienti de destepti sa nu le faca pe fata, sa nu supere pe cine nu trebuie, pe cind clanul becali, le umpleau la toti "frigiderele" cu carne.

nu stiam ca "a supara pe cine nu trebuie" are consecinte penale Romanica este o tara, daca putem sa-i spunem asa, care nu ar fi logic sa opereze cu mentalitati somaleze. Dar exact asta se intampla si daca mai aveati nevoie de confirmari.... iata cazul de fata. Daca asta se intampla la nivel de justitie "independenta".... ce pretentii sa mai ai de la restul? Orice om normal la cap ar trebui sa-si puna intrebari in urma acestui caz. Speta asta dovedeste fara nici un fel de echivoc ca Romanica este un stat bananier unde NIMENI nu poate fi vreodata in siguranta. Cu exceptia interlopilor care conduc acest stat desigur.

polistul68
polistul68  •  19 Decembrie 2014, 08:47
Postat de khal_37 pe 18 Decembrie 2014, 22:41

Gresit, in cazul valiza nu a fost mita, justitia a judecat stramb si bacali face puscarie nevinovat, umflatul de muresan care a recunoscut public ca ptomovarea cfr-ului a fost obtinuta prin mita, blat si aranjamente nu a deranjat pe nimeni. Becali a deranjat oameni puternic, basescu si gen. oprea care l-au rezolvat. Cazul insolventei rapidului si dinamo clar ca este legal, ilegal este faptul ca din sumele datorate la stat s-a stabilit recuperarea unui mic procent, ceea ce este ilegal, cand ANAF-ul putea pune sechestru pe averile celor implicati ca sa recupereze suma cu care a fost pagubita statul si tertii. La voi e corect cand vreti voi, si incorect cand va convine. Se numeste ipocrizie

ce spui tu, poate e adevarat....dar ce a facut becali e de domeniul SF-ului.....asta chiar a enervat pe toata lumea, chiar a jignit pe toata lumea. Vezi stenograma discutiei cu Radoi, in cazul Valiza..in care Mirelus il intreaba daca tel sunt ascultate....Jiji chiar se credea stapinul fotbalului.. Sunt ferm convins ca si cei de la CFR au facut timpenii....dar au fost suficienti de destepti sa nu le faca pe fata, sa nu supere pe cine nu trebuie, pe cind clanul becali, le umpleau la toti "frigiderele" cu carne.

romioramirez
romioramirez  •  19 Decembrie 2014, 08:18

Problema e ca a uitat sa recunoasca de banii primiti de la paszkany cefura!!

Vezi toate comentariile (128)
Comentează