SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

FOTO Victorie uriaşă a Simonei Halep! S-a calificat în sferturi după un joc perfect!

Foto: Reuters +5   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 25 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 25 ianuarie 2015 18:18

Simona Halep a învins-o în această dimineaţă pe belgianca Yanina Wickmayer, una dintre surprizele turneului de la Australian Open, scor 6-4, 6-2.


Chiar dacă nu mai cîştigase în precedentele 3 întîlniri cu Wickmayer, Halep nu a simţit nicio presiune de această dată şi a jucat la fel de bine ca în primele tururi de la Melbourne.

Cu un joc solid şi puţine greşeli neforţate, a treia jucătoare a lumii a preluat rapid controlul partidei şi s-a desprins în primul set, scor 4-1. Belgianca a avut o singură tresărire cînd s-a apropiat la 4-3, dar Halep a apăsat din nou pe acceleraţie şi şi-a asigurat manşa cu 6-4.

Setul secund nu a avut istoric, mai ales că Wickmayer a făcut din ce în ce mai multe erori neforţate. Simona a făcut din nou break repede, iar belgianca a părut resemnată. Românca a jucat din ce în ce mai bine, a lovit decisiv de multe ori şi Wickmayer nu a avut nici o replică. S-a impus cu 6-2, prima victorie a Simonei împotriva belgiencei.

Urmează rusoaica Makarova
Simona Halep s-a calificat din nou în sferturi, la fel ca anul trecut. De această dată va evolua împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, a 11-a jucătoare a lumii, marţi, 27 ianuarie, la o oră ce va fi stabilită ulterior. Acum ştie şi la ce să se aştepte, spre deosebire de anul trecut cînd ajungea pentru prima oară în această fază la un turneu de Mare Şlem.

Makarova a intrat la finalul anului trecut pentru prima dată în top 10 WTA, iar la această ediţie de la Melbourne a jucat excelent. În această dimineaţă a trecut categoric de Julia Goerges, scor 6-3, 6-2.

Este sigur! Rămîne pe 3 în lume!
Calificarea în sferturile de finală de la Australian Open îi asigură şi menţinerea pe locul 3 în clasamentul WTA. Simona ar fi fost depăşită de Petra Kvitova dacă ar fi pierdut împotriva lui Wickmayer.

Halep are încă şanse să urce şi pe prima poziţie, cu o singură condiţie: Serena Williams să piardă mîine dimineaţă împotriva ibericei Garbine Muguruza.

Doar 4 jucătoare fără set pierdut la Australian Open
Simona Halep se mai află în acest moment într-un top inedit, al jucătoarelor care nu au pierdut set la Melbourne. Pe lîngă Simona, această performanţă a mai fost reuşită chiar de adversara din sferturi, Ekaterina Makarova.

De asemenea, Radwanska şi Azarenka, calificate în optimi, s-au mai impus fără să piardă vreun set.

Ce a spus Simona la finalul partidei
"Am mai multă încredere în mine, joc din ce în ce mai bine. Nu sînt atît de calmă pe cît credeţi, dar mă bucur că am cîştigat în două seturi şi astăzi. Am jucat cel mai bun tenis al meu. Am fost agresivă, am deschis bine terenul, cred că m-am descurcat foarte bine"

Cum am trăit meciul Simonei Halep:

SETUL I

0-1 - Wickmayer îşi face serviciul, deşi Simona a avut o minge de break.
1-1 -
Simona cîştigă şi ea pe propriul serviciu fără nici o problemă.
2-1 - Halep reuşeşte primul break al meciului şi preia controlul.
3-1 -
Simona continuă marşul spre "sferturi" cu un game alb obţinut fără prea mare opoziţie din partea lui Wickmayer. A încheiat cu un as.
4-1 -
Halep a reuşit un nou break după o revenire spectaculoasă de la 0-40 şi se desprinde în primul set.
4-2
-
Wickmayer revine în set cu un break neaşteptat. A avut două lovituri cîştigătoare, iar Simona nu a avut replică.
4-3 -
Belgianca joacă din ce în ce mai bine şi s-a apropiat de Halep. A încheiat gameul cu un nou as.
5-3 -
Un game echilibrat decis de două servicii excelente ale Simonei. Wickmayer nu a mai putut returna şi românca este la un game de cîştigarea setului.
5-4 -
Simona ratează două mingi de set, dar urmează să servească.
6-4 - Game perfect reuşit de Halep. Cîştigă primul set.

SETUL II

0-1 - La fel ca în primul set, Wickmayer începe cu un game solid şi în această manşă.
1-1 -
Belgianca stă aproape pe serviciul Simonei, dar reuşeşte să-şi facă serviciul la avantaje.
2-1 -
BREAK Simona Halep şi în setul al doilea după o minge care a incomodat-o clar pe Wickmayer.
2-2 -
Rebreak Wickmayer după un game mai slab al Simonei.
3-2 - Al treilea break consecutiv din acest set, Halep este aproape de sferturile de finală!
4-2 -
Simona îşi face în sfîrşit serviciul şi este la două gameuri de victorie.
5-2 -
Wickmayer deja nu mai contează, un nou break pentru Halep.
6-2 - Victorie categorică a Simonei Halep, 6-4, 6-2.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (272)
biancocelesti
biancocelesti  •  26 Ianuarie 2015, 10:12
Postat de adi84. pe 25 Ianuarie 2015, 14:51

Avatarul ala il am de ceva vreme inginere. Eu cred ca m-au banat pe motive religioase. :)))) Nu stiu. O sa incerc mai tarziu sa postez de pe 1984adrian, sa vad, dar nu cred. De obnicei, cand esti banat temporar, dupa 5 minute poti posta iar. Daca in intervalul ala incerci sa postezi, se prelungestea perioada de ban. Ei, eu nu postasem de 10 minute. PLus ca trebuie sa postezi 4 comentarii in 5 minute pentru a fi banat iar eu aveam doar 1 com. in 5 min. Am invatat astea in 3 ani pe gsp :))))

prostia amice ... de acolo ti se trage bannul ...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  25 Ianuarie 2015, 17:52
Postat de alessyo49 pe 25 Ianuarie 2015, 17:41

Felicitari Simona, bafta in continuare! Nu ii baga in seama toti basinosii care comenteaza pe aici...ca cica nr. 80 mondial....ca de ce victorie uriasa......si alte poularii.....sa ve fie rusine gonoielor ca nu stiti sa apreciati acesta nestemata pe care Romania nu o sa o mai pupe probabil un secol de acum incolo.....bine ca ne lauda strainii (WTA, Eurosportul, si altii....iar noi romanii ce kacam in gura ei....rusine).

Foarte interesant la domnii despre care vorbesti este ca elimina flatulentele pe gura. Credeam ca altul e orificiul responsabil cu ... sarcina asta. :-)

alessyo49
alessyo49  •  25 Ianuarie 2015, 17:41

Felicitari Simona, bafta in continuare! Nu ii baga in seama toti basinosii care comenteaza pe aici...ca cica nr. 80 mondial....ca de ce victorie uriasa......si alte poularii.....sa ve fie rusine gonoielor ca nu stiti sa apreciati acesta nestemata pe care Romania nu o sa o mai pupe probabil un secol de acum incolo.....bine ca ne lauda strainii (WTA, Eurosportul, si altii....iar noi romanii ce kacam in gura ei....rusine).

Vezi toate comentariile (272)
Comentează