FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - VIITORUL 0-0

VIDEO Eroi de sacrificiu » Oamenii lui Gică Hagi s-au făcut de rîs în faţa unui Rapid care a terminat meciul în 9 jucători

Cît a jucat, Josl a fost mereu nervos și a faultat, iar cînd a fost eliminat, a sărit să-l timoreze pe Găman
Cît a jucat, Josl a fost mereu nervos și a faultat, iar cînd a fost eliminat, a sărit să-l timoreze pe Găman

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 martie 2015 23:06

Rapidiştii continuă să uimească, reuşind să obţină o remiză după ce au jucat mai bine de o repriză cu doi jucători în minus.

Într-o perioadă tristă a fotbalului românesc, una în care Liga 1 e liga insolvenţei, iar echipe de tradiţie precum Poli Timişoara, FC Argeş sau UTA au dispărut, Rapid încearcă să renască.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După victoria cu Steaua, suporterii au luat cu asalt Giuleştiul, stadionul arătînd aşa cum n-a mai fost de o perioadă bună de timp. Aproape 10.000 de fani alb-vişinii au venit să-şi încurajeze favoriţii la un meci cu Viitorul, o echipă fără tradiţie, fără suporteri şi fără casă.

5 minute de nebunie
Pe teren lucrurile au arătat la fel de bine pentru suflarea vişinie. Străinii aduşi de Rapid în această iarnă n-arată deloc rău. Pe dreapta, Meulens şi Josl au creat panică, Gecov e deja o certitudine, iar fundaşii centrali formează un zid în faţa căruia firavii fotbalişti ai lui Hagi n-aveau nici o şansă.

Gazdele au început bine, Benson a trimis cu capul puţin alături, Borda l-a întins serios pe Albuţ şi acelaşi Benson n-a ajuns la o minge care a trecut prin faţa porţii. Sigur, străinii n-au sînge vişiniu, iar în lipsa lui Pancu şi a lui Săpunaru, rolul de lider în teren i-a revenit lui Daniel Niculae. Din păcate pentru Rapid, Nico e doar o umbră a fotbalistului ce a scris istorie în Grant.

Şi, cînd picioarele nu te mai ajută, nici mintea nu mai e limpede. Căpitanul a luat aiurea "roşu" cu 4 minute înainte de pauză. Dezastrul a venit peste două minute, cînd Josl l-a urmat la vestiar după ce a încasat al doilea "galben".

Viitor sumbru
Cu doi oameni în minus, misiunea rapidiştilor părea imposibilă! Nu chiar! Pentru că avînd în spate o galerie mai pătimaşă ca oricînd, tot giuleştenii au fost mai periculoşi! Coimbra a scăpat singur cu Albuţ, dar nu l-a putut învinge (59), iar Borda a trimis puţin peste din cornerul ce a urmat.

Parcă şi el uimit, Hagi a făcut prima schimbare după 20 de minute de superioritate numerică, fără a forţa atacul! Primul şut pe poartă al Viitorului, unul modest, a venit cu un sfert de oră înainte de final, iar asta spune cam tot despre jocul echipei "Regelui".

Oaspeţii au fost aproape de gol în minutul 83, cînd Buchta a respins în bară şutul lui Nicoliţă. Finalul a fost încins, cu spectatorii în picioare, giuleştenii epuizaţi alergînd cu aburi de carburant în rezervor şi cu un Hagi stupefiat că nu poate învinge o formaţie adunată din toate colţurile lumii în cîteva săptămîni care a şi jucat cu doi oameni în minus. O ruşine mai mare pentru Gică decît înfrîngerea cu 0-3 suferită acasă de la CSMS Iaşi în runda trecută!

Găman impecabil!
În finalul primei reprize, arbitrul George Găman a avut mai multe decizii importante de luat şi a judecat excelent fazele. În minutul 41 l-a eliminat direct pe Daniel Niculae pentru o intrare extrem de dură pe gamba dreaptă a lui Nicoliţă, iar în minutul 43 l-a trimis la cabine pe Josl, care l-a "compostat" pe Cătălin Munteanu, cehul avînd deja "galben" după ce-l oprise pe Mitriţă plecat pe contraatac! În prealabil, Josl avusese o altă intervenţie de "galben" spre "roşu" asupra aceluiaşi Mitriţă.

Giuleştiul iar în beznă
În minutul 36 suporterii rapidişti au avut emoţii mari. Nocturna stadionului Giuleşti s-a oprit lăsînd arena în beznă. Acest lucru a fost cauzat de o pană de curent care a afectat întreg cartierul Giuleşti. Meciul a continuat însă după un minut, timp necesar pentru a se porni generatorul de curent. În 2001, în prelungirile meciului cu PSG, la 1-0 pentru francezi, s-a întîmplat acelaşi lucru. Atunci, partida nu s-a mai reluat, iar alb-vişiniii au pierdut cu 3-0 la "masa verde".

"Dacă «roşul» la Săpunaru, etapa trecută, a fost discutabil, acum nu mai avem ce zice! Nu mă aşteptam la aşa ceva din partea unor jucători cu atîta experienţă" (Cristian Pustai, antrenor Rapid)

"Am jucat cu teamă, fără personalitate. Un punct de moral pentru noi, de acum sper să înceapă returul şi pentru noi" (Gică Hagi, antrenor Viitorul)

653858-rapid-viitorul-0-0.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
ucluj2011
ucluj2011  •  03 Martie 2015, 18:29

Va urez inca o data mult succes si sper din toata inima ca Rapidul sa se salveze de la retrogradare si sa fie acolo sus unde i-i este locul si unde ISTORIA , TRADITIA si FANII UNICI ai Rapidului obliga.

plischi
plischi  •  03 Martie 2015, 17:42

am fost cu ctisti (nu sapunaru!) la stadion si n-am sa uit multa vreme aceasta partida. daca ai trei clare ocazii, iar adversarul o jumatate spre final, imi spune doua lucruri: rapid a demonstrat caracter si suporteri adevarati, dar nu uit ca am jucat impotriva celei mai slabe trupe din liga noastra trista si punctele astea doua pierdute s-ar putea sa costa la final. nicolae a avut o intrare extrem de dura, dar nu facuta cu intentia de a cotonogi, de aceea parca ii acord circumstante, mai putin la cum joaca de cand nici el nu mai stie cine si ce este. despre galerie nu discut, am facut parte din ea, deci inseamna sa fie subiectiv, insa sunt stiu ce parere si-au facut altii despre ea.

addumi
addumi  •  03 Martie 2015, 16:37

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: : [email protected]

Vezi toate comentariile (87)
Comentează