FOTBAL  »  Superliga  »  PLECARE

Mihai Costea, declarat liber de contract pe baza unei legi FIFA aplicate în premieră în România » Impresarul anunţă unde ar putea juca atacantul

Articol de GSP - Publicat joi, 05 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 05 martie 2015 16:26

Mihai Costea a fost cumpărat de Steaua în vara lui 2011 pentru 1,4 milioane de euro, cedînd celor de la Universitatea Craiova şi 40% din drepturile federative ale jucătorului. 

Cum situaţia lui era ceva mai complicată, roş-albaştrii nu au putut renunţa la serviciile jucătorului, deşi acesta are mai bine de un an de cînd nu mai este băgat în seama de nici un antrenor al campioanei.

Cum în contract era stipulată o clauză conform căreia, în cazul unui transfer, Steaua trebuia să-i plătească Universităţii Craiova cel puţin 1 milion de euro, campioana a întîmpinat mari probleme pînă a putut scăpa de jucător.

Ieri, atacantul a fost declarat liber de contract pe baza unei legi FIFA, care nu a mai fost aplicată în România în acest moment. Costea ar putea rămîne tot în Liga 1 dacă Steaua nu va face recurs în termen de cinci zile.

„Situaţia lui nu este 100% rezolvată pentru că Steaua ar putea să mai tragă de timp. Eu vreau să-i găsesc ceva, de mult aştept să se rezolve situaţia lui. Am avut oferte şi în vară pentru Costea, dar problemele dintre Steaua şi Craiova l-au ţinut pe loc.

Dacă în cele din urmă totul va fi ok, prefer să joace în Liga I pînă la vară pentru a avea meciuri în picioare. Este o lege FIFA. Dacă nu joci 10% din meciurile dintr-un sezon, poţi fi declarat liber de contract", a spus Florin Marin la DigiSport.

" Mihai Costea poate juca în acest retur pentru o altă echipă, pentru că a depus actele de a deveni liber înainte de a se încheia perioada de transferări.

Întrebaţi-i pe cei de la Steaua şi pe cei de la Craiova despre problemele care sînt între cele două cluburi. Eu, ca avocat, am cîştigat, Costea este liber, dacă Steaua va face recurs este treaba lor, nu a mea”, a spus Dan Idita pentru DigiSport.

2 meciuri a jucat Costea în sezonul trecut, cu Gaz Metan în campionat şi Avîntul Bîrsana în Cupă


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
spivak
spivak  •  06 Martie 2015, 13:05

Fraţii Cioară sunt acum liberi ca pasărea cerului.

lapusneanul
lapusneanul  •  05 Martie 2015, 18:32
Postat de ionut_lutu pe 05 Martie 2015, 17:12

Cu toate ca nu a mai jucat de mult timp, Costea cel mic e mult mai valoros decat toate petardele din echipa (autobaza) CraiOlgutei.

...se vindeca greu ranile ? :)

sakamoto
sakamoto  •  05 Martie 2015, 18:06

Mitichelu se lauda ca pe fratii Costea, a primit oferta de 8 milioane de euro, dar n-a vrut sa-i vinda. Dupa opinia dinsului valorau dublu. Au trecut fratii prazari prin fotbal, precum trece gisca prin apa. Petarde! Iar Mitichelu a mintit atit de mult, incit nu-l mai crede nimeni, daca l-a crezut vreodata cineva.Adio mama si un praz verde.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează