SPORTURI  »  CICLISM  »  E3 HARELBEKE

OUT din clasicele Nordului! Fabian Cancellara a suferit o dublă fractură de vertebre în E3 Harelbeke şi ratează sezonul de primăvară

Fabian Cancellara
Fabian Cancellara

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 martie 2015 21:59

Moment groaznic în E3 Harelbeke, una dintre cele mai importante curse pregătitoare pentru Monumentele pe pavate din ciclism. Elveţianul Fabian Cancellara (Trek), vedeta sezonului de primăvară, a fost implicat într-o căzătură mamut, ce a pus la pămînt aproape jumătate de pluton.

Incidentul a avut loc cu 100 de kilometri înainte de final, cînd bidonul de apă aruncat neglijent de un rutier a provocat căzături în lanţ în mijlocul plutonului. Cancellara a acuzat durere la încheietura mîinii stîngi şi a fost dus de urgenţă la spital pentru a i se face o radiografie. Acolo, rezultatele au fost mult mai rele: elveţianul a suferit o dulbă fractură de vertebre!

Prin urmare, Cancellara e KO pentru Monumentele Turul Flandrei (5 aprilie) şi Paris-Roubaix (12 aprilie), adică obiectivele majore ale primăverii. De 3 ori cîştigător atît în Turul Flandrei, cît şi în Paris-Roubaix, Cancellara nu a fost singura victimă de rasă a plutonului, antrenaţi în incident fiind şi Lars Boom sau John Degenkolb, care au scăpat nevătămaţi.

Totuşi, alţi 7 rutieri au fost nevoiţi să abandoneze: Niccolò Bonifazio (Lampre-Merida), Robert Wagner (LottoNL-Jumbo), Sebastian Langeveld (Cannondale-Garmin), Vegard Breen, Gert Dockx (both Lotto-Soudal), Andrey Amador şi Imanol Erviti (ambii de la Movistar).

Belgianul Tom Boonen, cealaltă legendă de pe pavate, a fost şi el nevoit să declare forfait pentru cele două curse în care este recordman, din cauza unei accidentări la umăr, în prima etapă din Paris-Nisa, în urmă cu cîteva săptămîni.

Boonen şi Cancellara sînt la amurgul carierei, cei doi dezvoltînd de-a lungul timpului una dintre rivalităţile istorice ale ciclismului. Elveţianul şi-a setat ca dată de retragere finalul anului 2016, ceea ce ar însemna că mai are doar o singură şansă, atît în Flandra, cît şi în Paris-Roubaix, ca să îşi scrie numele în palmaresul cursei. 

Britanicul Geraint Thomas (Sky) a cîştigat E3 Harelbeke, după un atac în ultimii 4 kilometri, într-un grup de 3 rutieri, cu Stybar (Etixx-QuickStep) şi Peter Sagan (Tinkoff-Saxo). 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
valiza.epo
valiza.epo  •  27 Martie 2015, 19:49
Postat de anticircotas pe 27 Martie 2015, 19:05

Poate ne spui si cine a castigat cursa...

G. Thomas, de la Sky.

anticircotas
anticircotas  •  27 Martie 2015, 19:05

Poate ne spui si cine a castigat cursa...

tizucumacu
tizucumacu  •  27 Martie 2015, 18:49

Aici, ultimii 3 KM s://www.youtube.com/watch?v=gWs-VvuwcP0

Vezi toate comentariile (3)
Comentează