SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

GALERIE FOTO » Început perfect în 2015 pentru Valentino Rossi » A cîştigat marele Premiu al Qatarului. Marc Marquez s-a clasat pe 5!

foto: Reuters +9   FOTO
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 31 martie 2015 01:17

Duminică, pe circuitul de la Losail, pilotul italian Valentino Rossi (36 de ani) a cîştigat Marele Premiu al Qatarului la MotoGP, prima etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză.

A fost cea de-a 109-a victorie din cariera pilotului de la Yamaha. Pe locul doi s-au clasat alţi doi italieni: Andrea Dovizioso şi Andrea Iannone, de la Ducati. A fost pentru prima dată în ultimii 9 ani cînd podiumul a fost ocupat de 3 italieni. La precedenta ocazie, în 2006, Rossi  s-a clasat pe locul 2.

Rossi e liderul clasamentului general în 2015, lucru care nu se mai întîmplase din 2010.

"Asta a fost cea mai bună cursă făcută de mine vreodată! În ultimele trei sezoane am făcut curse bune, m-am clasat pe podium, dar să fii învingător e cu totul altceva. Sînt foarte fericit pentru că am suferit mult de-a lungul antrenamentelor şi testelor, dar am muncit foarte bine şi m-am simţit foarte puternic. În primul rînd, trebuie să fii norocos, dar ceea ce face diferenţa în ceea ce priveşte ritmul meu în cursă este munca depusă de-a lungul weekendului cu echipa mea" - Valentino Rossi (Yamaha)

Campionul Mondial en-titre, Marc Marquez, a avut un start dezastruos, dar s-a descurcat destul de bine şi de pe ultimul loc a încheiat cursa pe locul 5, după pilotul de la Yamaha, Jorge Lorenzo.

"Nu sînt chiar fericit că am terminat pe locul doi... Adică, am fost atît de aproape şi îmi doream să fiu primul. Totuşi, a fost un moment special. Un rezultat special pentru Ducati şi pentru mine, după tot ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani. Putem spune că e un premiu pentru munca depusă" - Andrea Dovizioso (Ducati)

Pentru celălalt pilot de la Ducati, Andrea Iannone, a fost o premieră clasarea între primii 3 la MotoGP: "E pentru prima dată cînd prind podiumul, aşa că sînt foarte emoţionat, foarte fericit pentru că am fost foarte puternici de-a lungul cursei şi sînt foarte mulţumit de motocicletă" - Andrea Iannone (Ducati)

"Ar trebui să fim fericiţi pentru că am salvat 11 puncte importante cînd am fi putut pleca de aici foarte uşor fără nici un punct. A fost o cursă disputată, o cursă în care am făcut o greşeală şi am ajuns pe ultimul loc. Asta a însemnat că a trebuit să revin, am tras tare pe toată durata cursei, dar, la final am văzut că nu am cum să-i prind podiumul" - Marc Marquez (Honda)

Dovizioso a plecat din pole-position în cursa de ieri, obţinînd cel mai bun timp la sesiunea de calificări de sîmbătă. Italianul a fost mai rapid cu două zecimi de secundă decît Dani Pedrosa. Marquez a obţinut al treilea timp, iar Rossi al 8-lea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close