SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

Dani Pedrosa e incert pentru al doilea Mare Premiu al sezonului: "E cel mai greu moment al carierei mele"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 31 martie 2015 01:17

Dani Pedrosa a terminat prima etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză pe locul 6, la peste 10 secunde în spatele lui Valentino Rossi. Pilotul Honda a făcut un anunţ surprinzător după Marele Premiu al Qatarului.


"Am avut o problemă la antebraţul drept de-a lungul cursei. E cel mai greu moment al carierei mele. E ceva ce durează de un an. Am avut o grămadă de probleme. Anul trecut am luptat la fiecare cursă, dar n-am putut da randament maxim şi rezultatele nu au fost prea bune din cauza asta".

Spaniolul a declarat că va lua o pauză pentru a consulta mai mulţi medici în legătură cu această problemă şi e incert pentru Marele Premiu al Statelor Unite, programat pe 12 aprilie.

"Am tot încercat să rezolv cumva, dar nu a fost uşor pentru că medicii nu m-au putut ajuta. Am fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar nu s-a schimbat mare lucru. Am încercat să nu vorbesc public despre asta, evident că nu a fost uşor, dar echipa mea a ştiut tot timpul despre problemele avute. Iarna asta am călătorit peste tot în lume încercînd să consult cît mai mulţi medici, să aflu dacă o nouă operaţie m-ar ajuta să fiu gata la timp pentru a concura. Toţi doctorii mi-au recomandat să nu mă operez, din cauza riscurilor, am încercat să le urmez sfatul şi să muncesc cît pot de mult, într-un stil mai puţin agresiv. 

Acum, după prima etapă, mi-am dat seama că nu pot da randament în felul ăsta, aşa că plănuiesc să iau o pauză şi să încerc să rezolv problema. Nu ştiu exact ce voi face, nici medicii nu ştiu, dar voi încerca să găsesc o soluţie. Nu prea am răspunsuri în acest moment, totul e incert, dar sper să revin cu veşti curînd", a mărturisit Pedrosa.

Piloţii de MotoGP sînt predispuşi la probleme asemănătoare cu cele întîmpinate de spaniol. Este vorba de o acumulare de presiune la antebraţ şi durerile sînt destul de puternice, fiind asemănătoare unor crampe, cauzate de presiunea la care sînt supuse braţele cînd frînează la peste 300 km/h.

Pedrosa a cîştigat 26 de curse la MotoGP şi a fost de 3 ori vicecampion mondial.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gannicus2014
gannicus2014  •  30 Martie 2015, 21:50

pune-te pe picioare , o fi pasiunea mare , or fi si banii importanti , dar pune in balanta si-o sa vezi ca nu valoreaza cat sanatatea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează