SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Simona Halep a trecut şi de Flavia Pennetta » Reacţia italienilor: ”E ca un zid”

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 01 aprilie 2015 09:34

Aşa au exclamat comentatorii italieni în timpul meciului din ”optimi” cu Flavia Pennetta pe care a învins-o cu 6-3, 7-5. Joi, ea se duelează în ”sferturi” cu Sloane Stephens.

Simona Halep s-a scuturat ieri de complexul Flavia Pennetta. Asta dacă ar fi existat unul. Într-un meci de o intensitate arzătoare, românca a învins-o pentru prima dată din cele patru întîlniri pe italianca în vîrstă de 33 de ani.

Într-o partidă care a început la ora 21:00, ora locală, a treia jucătoare a lumii a adunat o mulţime de elogii de la comentatorii italieni. Simona şi Flavia au jucat cu loviturile pe masă, nu s-au menajat şi de aici a ieşit o întrecere pasionantă, cu momente care au tăiat răsuflarea atît jucătoarelor, cît şi spectatorilor.

Cea care şi-a impus prima jocul a fost Halep, care a reuşit să se desprindă în game-ul al şaselea şi să nu-şi cedeze deloc serviciul pînă la finalul setului pe care l-a luat cu 6-3. "E ca un perete", "Nu vrea să rateze nici o minge, caută mereu perfecţiunea şi e extrem de orgolioasă" sînt doar cîteva dintre aprecierile pe care le-au spus în direct comentatorii italieni.

Armura româncei s-a mai fisurat un pic în setul al doilea, cînd a lăsat-o pe Flavia să se desprindă la 5-2. Enervată un pic şi de fanii româncei, Flavia a cedat iniţiativa şi a lăsat-o pe Simona să reintre în meci.

"A fost greu să revin de la 2-5, am făcut totul pe teren şi mă bucur că am cîştigat. Jocul meu e pe drumul cel bun", a spus Simona. Au urmat cinci game-uri consecutive de un nivel extrem de înalt în care Simona a făcut exact ce îi place mai mult, a fost agresivă, a deschis unghiurile şi a cîştigat cu 6-3, 7-5. Evoluţia ei i-a făcut pe italieni să încheie cu fraza: "Nu e posibil aşa ceva. Simona Halep nu e umană. E monstruoasă!".

28 de sferturi de finală a jucat Simona Halep înainte de cel de la Miami, avînd un bilanţ de 19-9

"Flavia avea avantaj asupra mea, mă învinsese de trei ori, dar eu am avut încredere că o pot învinge pentru că am cîştigat anul acesta multe meciuri grele" (Simona Halep)

ALTE ŞTIRI DESPRE SIMONA HALEP:

Alături de Federer
În timp ce Simona joacă la Miami, organizatorii turneului de la Madrid au lansat unul dintre afişele care promovează competiţia din capitala Madridului, care debutează pe 2 mai. Românca, finalistă anul trecut pe zgura de la Caja Magica, apare pe afiş alături de marele Roger Federer.

Cere respect
Simona Halep a fost din nou susţinută de o mulţime de români, care uneori nu s-au comportat aşa cum cer regulile la tenis. Aplaudau între cele două servicii, strigau în timpul punctului. De altfel, Pennetta s-a plîns arbitrului de scaun Kader Nouni. La finalul meciului, a treia jucătoare a lumii a vorbit despre aceste incidente. "Sînt minunaţi, sînt mereu alături de mine, dar trebuie să aibă mai mult respect şi pentru adversarele mele", a spus Halep.

Seria continuă
Simona Halep a obţinut ieri, în meciul cu Pennetta, a treisprezecea victorie consecutivă. Această serie a început la turneul de la Dubai, a urmat la Indian Wells şi acum continuă la Miami. O singură jucătoare a reuşit în acest an mai multe succese consecutive, Timea Bcszinsky, care a adunat la rînd 15.

În ultimii trei ani cea mai impresionantă serie îi aparţine Serenei Williams, care în 2013 a adunat 34 de partide cîştigate la rînd, începînd cu turneul de la Miami şi terminînd cu cel de la Wimbledon, timp în care a adunat cinci trofee. Într-un top all-time, Martina Navratilova e pe primul loc, cu 74 de izbînzi consecutive reuşite în 1984.

Simona Halep o va întîlni pe Sloane Stephens în sferturile de finală ale turneului de la Miami joi dimineaţă, de la ora 02:00, ora României, iar partida va putea fi văzută pe Dolcesport şi în format liveTEXT pe GSP.ro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  01 Aprilie 2015, 12:50

bravo simona si bafta mai departe !

lapusneanul
lapusneanul  •  01 Aprilie 2015, 10:08

doamna roxi, de ce e nevoie de 5 articole in care spuneti cam acelasi lucru ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează