SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

E posibilă dubla? » Ce şanse are Simona Halep să se impună şi la Miami după ce a cîştigat la Indian Wells

Kim Clijsters e a doua jucătoare care a reușit dubla
Kim Clijsters e a doua jucătoare care a reușit dubla

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 01 aprilie 2015 09:35

Kim Clijsters, una dintre cele două jucătoare care au reuşit să se impună la Indian Wells şi Miami, a vorbit despre cît de dificil este pentru o jucătoare să facă acest lucru.

Simona Halep poate deveni a treia jucătoare din istorie care reuşeşte să facă "Golden-Sunshine Double", adică să se impună la Indian Wells şi Miami în acelaşi an. Doar Steffi Graf, în 1994 şi 1996, şi Kim Clijsters, în 2005, au ajuns să împlinească această performanţă.

Anul trecut, belgianca a vorbit pentru site-ul WTA despre dificultăţile acestui drum. "Una dintre ele este faptul că trebuie să joci timp de patru săptămîni. E o perioadă foarte lungă şi trebuie să te simţi ca şi cum ai juca la un Mare Şlem. O zi joci, alta nu, trebuie să rămîi concentrat pe toată această durată", a spus Kim, care s-a retras din tenis în 2012.

Ea a adăugat că a învăţat din experienţa sa că după ce ai cîştigat un turneu e destul de posibil ca la următorul să nu mai fii la fel de concentrat pe performanţă.

"Condiţiile de joc sînt foarte diferite de la un turneu la altul. Îmi amintesc că atunci cînd treceam de la Indian Wells la Miami, la primul antrenament mă luptam să respir, senzaţia nu dispărea decît după cîteva meciuri. Asta pentru că la Miami e mult mai multă umiditate", a mai spus deţinătoarea a patru trofee de Mare Şlem.

Simona Halep o va întîlni pe Sloane Stephens în sferturile de finală ale turneului de la Miami joi dimineaţă, de la ora 02:00, ora României, iar partida va putea fi văzută pe Dolcesport şi în format liveTEXT pe GSP.ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
marivass
marivass  •  01 Aprilie 2015, 18:13
Postat de ottobraun pe 01 Aprilie 2015, 10:01

daca sujie bine la Tiri se va impune!

mata la cine sujie?ca tactu o are amputata

beca_gigi
beca_gigi  •  01 Aprilie 2015, 14:01
Postat de ottobraun pe 01 Aprilie 2015, 10:01

daca sujie bine la Tiri se va impune!

Bai k*k@t maro, ai facut pauza de supt lokoumul din propriul tau anus? Vara-ti teava mai adanc si recicleaza. Cat despre Titi, marsh si suje-io tu!

shab
shab  •  01 Aprilie 2015, 11:31
Postat de daccian pe 01 Aprilie 2015, 09:35

logica nu iti da dreptate ... ce rost ar mai avea discutiile despre lungimea turneelor, adaptare si sanse, cand mai urmeaza numai un meci?

Logica e ca e cam stupid sa vorbesti despre dubla, cand Simona e abia in sferturi. Bine ca nu s-au apucat de la inceputul turneului, eventual chiar de la inceputul Indian Wells. Sa ajunga intai in finala, si vorbim dupa aia de duble si alte recorduri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close