SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP

Vor juca pentru cîştigarea trofeului » HC Odorhei s-a calificat în finala Challenge Cup!

Foto: Dragoş Asaftei
Foto: Dragoş Asaftei

Articol de - Publicat duminica, 19 aprilie 2015 23:16

HC Odorhei are un sezon european formidabil. Echipa pregătită de la Vlad Caba a jucat perfect în Europa, cîştigînd toate partidele!

Patru adversari, opt meciuri disputate, opt victorii pentru echipa care a terminat pe primul loc şi sezonul regulat din România!
Benfica Lisabona, adversarul din finală, a fost de departe cel mai dificil întîlnit de echipa din Odorhei.

După victoria de acum o săptămînă, de pe teren propriu, 31-29, HC Odorhei a mai bifat una duminică seara, la Lisabona. Benfica refăcuse la pauză avantajul din tur, conducea cu 15-13, dar debutul reprizei a doua a fost unul fabulos pentru români. 7-1 pentru Mihalcea şi compania, care nu au mai cedat iniţiativa pînă la final.

HC Odorhei a avut un avantaj liniştitor pînă în ultimele minute, a condus cu 24-19, 25-21 şi 26-23. Harghitenii au făcut hora bucuriei la final în faţa celor 1.000 de spectatori care veniseră să sărbătorească împreună cu favoriţii a doua calificare în finală. Românii le-au stricat planurile şi vor juca ei prima finală europeană din istoria clubului!

Adversar tot din Portugalia!

În finală, HC Odorhei va întîlni tot o echipă portugheză. ABC Braga s-a calificat în ultimul act după ce a trecut în finală de norvegienii de la Stord Handball. A fost 25-18 la Braga, după 25-27 în tur. ABC Braga e un nume mare al handbalului portughez. A jucat finala Cupei EHF, în 1994, pierdută însă, şi a mai ajuns o dată în finala Challenge Cup, în 2005. Nici a doua oară lusitanii nu au cucerit trofeul!

Steaua şi Reşiţa au cucerit trofeul

HC Odorhei ar putea fi a treia echipă din România, la masculin, care cîştigă Challenge Cup, al treilea trofeu european ca valoare. Steaua Bucureşti s-a impus în 2006, pentru ca UCM Reşiţa să se impună de trei ori consecutiv în 2007, 2009 şi 2009. La finala din 2009, reşiţenii au învins o altă echipă din România, pe Bucovina Suceava.

Parcursul pînă în finală al celor dela HC Odorhei
35-14 şi 43-21 cu Cambridge HC (Marea Britanie)
33-20 şi 30-16 cu Red Boys Differdange (Luxemburg)
26-18 şi 22-20 cu ZTR Zaporojie (Ucraina)
31-29 şi 27-25 cu Benfica Lisabona (Portugalia)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează